Kütahya’nın Simav ilçesinde, Efsane Organizasyon ile Simav Belediyesinin işbirliği ile düzenlenen Tuning Modifiyeli otomobil fuarına, donanım, ses. Motor ve dizayn alanında modifiye edilmiş 400 araç katıldı. Simav fuar alanında gerçekleştirilen etkinlikte, klasik otomobillerden lüks otomobillere, motosikletlerden ATV’lere, Anadol’dan Murat 124’e kadar çok sayıda modifiye edilmiş araç sergilendi. İki günlük etkinliği binlerce otomobil tutkunu ziyaret ederek, araçları inceledi. Araç modifiye alanında faaliyet gösteren firmalar da araçlarını tanıttı.

Simav’da ilk kez gerçekleştirilen etkinliğin organizatörlerinden Hakan Demirtaş, 5’inci Modifiyeli otomobil etkinliklerini bu yıl Simav’dan başlattıklarını belirtti. Demirtaş “Simav fuar alanında yapılan modifiyeli otomobil etkinliğine katkılarından dolayı Simav Belediyesine teşekkür ediyorum. Amacımız Modifiyeli araçları vatandaşlarımıza tanıtmak, 30 – 40 bin liralık araçlara 101-150 bin lira masraf yapıldığını da görüyoruz. Modifiye suç değildir, yaşam tarzıdır. Vatandaşlarımızı bilgilendirmek için bu fuarları düzenliyoruz. Modifiyeli otomobil etkinliğinde, 6 kategoride desibel, 2 kategoride basıklık, güzellik ve ticari yarışmalar yapıldı. Fuara katılan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Modifiye fuarına İstanbul Çekmeköy’den katılan Ail Gökgöz, 35 bin TL’lik otomobilinde 105 bin TL’lik ses sistemi bulunduğunu kaydetti. Gökgöz “ Simav’da 5’incisi düzenlenen modifiye fuarında, 35 bin liralık otomobilime 105 bin lira değerindeki ses sistemini nasıl kurduğumu ve Dünya markası olan donanımın özellilerini anlatmak üzere geldim. Bu işi severek yapıyorum, benim işim otomobillere modifiye yapmak, fuara katkıda bulunanlara ve organizatörlere teşekkür ediyorum” dedi.

Bursa’nın Mudanya ilçesinden fuara katılan Ünal Tiren (28), amacının araç kaplamanın daha da geliştirilmesini anlatmak ve tanıtmak olduğunu belirtti.

Bilecik’ten yarışmalara katılmak üzere geldiğini söyleyen Metin Eryılmaz,(30) araçlarının müzik desibel alanında yarışacağını ifade etti.

Modifiyeli motosiklet dalında, Kütahya’dan katılan Ahmet Enigöl,(23) “ Motorum bin 500 yüz lira olmasına rağmen, üzerine 5 bin TL’lik modifiye yaptım. Organizasyonu düzenleyen Belediyemize teşekkür ederim” dedi

Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Simav’da ilk defa düzenlenen Modifiyeli otomobil fuarı’nın ilçede ilgiyle karşılandığını ifade etti. Özkan “ Bu organizasyon sayesinde Modifiyeli otomobilleri yakından görme imkanımız oldu, Modifiyeli otomobil tutkunlarını da Simav’da misafir etmekten gurur duyuyoruz, emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Basıklık dalında, 43 HH 808 plakalı otomobili ile iki kez Kütahya birincisi olan Ercan Beycan, Simav’da aldığı 0.5 mm’lik derece ile kupasını aldı. Katılımın yoğun olduğu Modifiye fuarı, yarışmalar, kupa töreni ve hediyelerin takdim edilmesiyle son buldu.
Kaynak: iha