KAHİRE (AA) - Mısır'ın başkenti Kahire'nin güneyindeki El-Akreb Hapishanesinde tutuklu bulunan 14 darbe karşıtı, kötü muameleyi protesto etmek amacıyla yarın açlık grevine başlayacak.

Tutukluların yakınlarından alınan bilgiye göre, 150 tutuklunun geçen cumartesiden bu yana açlık grevinde olduğu cezaevinde Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yöneticileri ile eski bakanlardan oluşan 14 kişilik bir grup açlık grevine yarın başlayacak.

Açlık grevine başlayacak tutuklular arasında İhvan Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı Hayret eş-Şatır, kapatılan Hürriyet ve Adalet Partisi'nin (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci, HAP Başkan Yardımcısı Isam el-Aryan, eski Gençlik Bakanı Usame Yasin, eski Yerel Kalkınma Bakanı Muhammed Ali Bişr gibi isimlerin bulunduğu iddia ediliyor.

Tutukluların yakınları, hapishaneye yiyecek ve giyecek girişi ile tutukluların her gün bir saat yürüyüş yapmasına izin verilmesini, görüş süresinin bir saate çıkarılmasını, ziyaret esnasında konuşmaların dinlenilmemesini, hastaların tedavi için nakledilmesini ve hapishanede 6 tutuklunun ölümüne neden olan yetkililerin cezalandırılmasını talep ediyor.



Kaynak: aa