Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Genelkurmay Çatı Davasına ilişkin “Bu davayı Memur-Sen ailesi olarak sonuna kadar takip etmek için, şehit olan dört tane Memur-Sen ferdinin bu davada takipçisi olmak için buradayız” dedi.

“Genelkurmay Çatı Davası” Sincan Cezaevi yerleşkesi mahkeme salonunda başladı. Darbe girişimi çatı davasının sanıkları hakim karşısına çıkarken Memur-Sen’den mahkeme binası önünde basın açıklaması geldi. Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın yaptığı açıklamada, bugünün Türkiye için tarihi bir gün olduğunu belirterek, “Türkiye’nin geleceğine kastedenlerin, milletin iradesini hafife alanların, kanlı bir kalkışmayla bu milletin kanına girenlerin yargı önüne çıkarıldığı, hesap verecekleri gün. Dolayısıyla bu davayı Memur-Sen ailesi olarak sonuna kadar takip etmek için, şehit olan dört tane Memur-Sen ferdinin bu davada takipçisi olmak için buradayız” diye konuştu.

“Memur-Sen ailesi olarak bu davayı baştan sona takip edeceğiz” ifadelerini kullanan Yalçın, “En ufak zafiyete müsaade ettirmeyeceğiz, çünkü 15 Temmuz darbesi Türkiye’de darbeler parantezinin sonuna kadar kapanması için son derece önemli” şeklinde konuştu.

Öte yandan, kampüs içinde basın açıklaması yapan bir diğer grup da ellerinde urganlarla “idam, idam isteriz”, "şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları attı.
Kaynak: iha