Üsküdar Belediyesi tarafından meme kanserine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla Valide Sultan Gemisi ile boğaz turu düzenlendi. Boğaz turuna katılan kadınlar, ellerinde pembe şemsiyeler ve balonlarla erken teşhise dikkat çekti.

Üsküdar Belediyesi, meme kanseri farkındalık ayında “İyi ki Üsküdar var” platformunun davetlisi olarak Uludağ Onkoloji Dayanışma Derneği ve Yalova Kanser Hastaları Derneği üyelerini belediye binasında ağırladı.

Program kapsamında öğle yemeğinin ardından Valide Sultan Gemisi ile bir boğaz turu gerçekleştirildi. Gemideki etkinliğe; dernek başkanı Füsun Önan, kanserle savaşı kazanan ve tedavisi hala devam eden kadınlar katıldı.

Uludağ Onkoloji Dayanışma Derneği Başkanı Füsun Önan, erken teşhisin yanı sıra doğru uzmanın hastalığın tedavisindeki önemine dikkat çekti. Meme kanseri ayında; tüm katılımcılara erken teşhis ve tedavi süreci gibi konular üzerinde sohbet gerçekleştirilerek bilgilendirilme yapıldı. Kanserle savaşanların hikayeleri ve meme kanserini yenme süreçleri de katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi.

Etkinliğe katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bugün burada hem gönüllüler var hem dernek üyeleri var hem de bu hastalığa yakalanmış ve yenmiş hanım misafirlerimiz var. Onlarla birlikte bir boğaz turundayız. Amacımız şudur kanserin her türlüsü başta meme kanseri olmak üzere erken tanı ve erken teşhisle öyle korkulacak bir hastalık değil. Ona dikkat çekmek istiyoruz. Bizim için kanser ve diğer hastalıkların tedavisinde geç kalmamak, erken yüzde yüz başarı için olmazsa olmazdır. Moral, motivasyon stresten uzak bir hayat ve elbette ki erken teşhis. Meme kanserlerinde farkındalık günleri olarak kutlanan ve yapılan programlarla değerlendirilen bu ay bizim içinde önemli bir bunu önemsiyoruz” dedi.

Ellerinde pembe balon ve şemsiyeler tutan kadınlar, Başkan Türkmen ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: iha