Akdeniz sahillerinde denize girilirken, Erzurumlular Mayıs ayında Palandöken Kayak Merkezinde kayak yapabilmenin keyfini çıkarıyor.
Kent merkezine 5 dakika uzaklıkta ve deniz seviyesinden 3 bin 156 metre yükseklikteki Palandöken Kayak Merkezi bugünlerde adrenalin sevenlerin mekanı oldu. Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu Palandöken’de kayak sezonu ile birlikte çeşitli sportif faaliyetleri de devam ediyor. Özellikle hafta sonları Palandöken Kayak Merkezi cıvıl cıvıl oluyor. Şehir merkezinden Palandöken Kayak Pistine kadar bisikletlerle yol yapan Yıldırım Beyazıt Öztürk, Mustafa Tekin, Halil İbrahim Mert, Sacit Amil, Ertuğrul Ural, Muhammed Furkan Polat ve Nurettin Yavan’dan oluşan ekip 2 bin 200 rakımından itibaren yaklaşık 1,5 saat tırmanarak Ejder Zirvesine ulaştı. Buradan kayak ve snowboardlarla inen ekip, çok farklı bir etkinlik yaptıklarını belirttiler.
Mayıs ayında kayak yapmanın tadını çıkaran ekip, "Kayak ve tırmanış bizim için bir tutku. Hafta sonları gruplar halinde Palandökene tırmanıp daha sonra kayarak aşağı iniyoruz. Tesisler çalışıyor ama biz tırmanarak hem dağcılığı hem de kayak sporunu yapmış oluyoruz. Bizimle birlikte bu aktiviteye katılmak isteyenleri Palandöken’e bekliyoruz” dediler.
Kaynak: iha