Malatya’da ilkokul ve anaokulu öğrencilerinin de yazdığı yaklaşık 30 bin mektup, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terörle mücadele eden kahraman asker ve polislere gönderilecek.
Malatya’da İnsani Yardım ve Terörü Telkin Platformu tarafından başlatılan ‘Terörü Kınıyorum, Askerime, Polisime Yazıyorum’ adlı mektup kampanyası kapsamında anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin de yazdığı yaklaşık 30 bin mektup Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde terörle mücadele eden güvenlik güçlerine gönderilecek.
Himayeye Muhtaç Yaşlılar ve Kadınlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (HİMYAÇ-DER), Önce Vatan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı ve Malatya Oğuz Bayındır Akkoyunlu Dayanışma Derneğinin (OBA-DER) destek verdiği ve İnsani Yardım ve Terörü Telkin Platformu tarafından başlatılan ‘Terörü Kınıyorum, Askerime, Polisime Yazıyorum’ adlı mektup kampanyası kapsamında yazılan yaklaşık 30 bin mektup Şırnak, Mardin, Diyarbakır ve Hakkari illerindeki Komutanlıklar ve Emniyet Müdürlüklerinde görev yapan asker ve polislere gönderilecek.
HİMYAÇ-DER Genel Başkanı ve Malatya İnsani Yardım ve Terörü Telkin Platformu Sözcüsü Ayşe Ece Budan, OBA-DER Başkanı Bülent Oral, Önce Vatan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muharrem Kıbrıs ve Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Sıddık Selçuk bir araya gelerek basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Dernek başkanları adına konuşan HİMYAÇ-DER Genel Başkanı ve Malatya İnsani Yardım ve Terörü Telkin Platformu Sözcüsü Ayşe Ece Budan, kampanya hakkında bilgiler vererek terörle mücadele eden güvenlik güçlerine bir nebzede olsa moral vermek istediklerini söyledi.
Budan, “Tek vatan, tek bayrak, tek millet için teröre geçit vermeyen, canını hiçe sayan, bu vatanın huzurunu ve birliğini korumak için kar, kış demeden illerde ve ilçelerde görev yapan kahraman askerlerimiz ve polislerimiz bizler için vatan, şeref ve namus mücadelesi veriyorlar. Bizlerde onların her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmek ve onlara bir nebze de olsa moral vermek için böyle bir kampanya başlattık” diye konuştu.
Mektup kampanyasının bugün itibari ile sona erdiğini belirten Budan, “Bugünden itibaren 30 bin adet mektubumuz, karakol ve komutanlıklarımıza iletilecektir. Bu kampanya süresince bizlere destek veren herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Türk Milletinin olmazsa olmazı ezan dinmez, bayrak inmez, vatan bölünmezdir. Tüm kahraman polis ve askerlerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun” dedi.
Budan, kampanyanın tüm Türkiye’ye örnek olmasını dileyerek, “Biz komutanlıklarımız ve emniyet müdürlüklerimize bu kampanya hakkında bilgi verdiğimizde o kadar çok mutlu oldular ki bizler buna çok sevindik ama böyle bir kampanyayı daha önce yapmadığımız için de çok üzüldük. İnşallah Malatya bu kampanya ile diğer illere örnek olur” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha