Ankara’da terör saldırısında hayatını kaybeden ve aralarında sivillerin de bulunduğu 29 şehidin ailesine Kemer’de ömür boyu tatil yapmasına imkan sağlayacak karar Belediye Meclisi’nde kabul edildi. Jandarma Uzman Çavuş Serdar Akın’ın ailesine ev alınması konusundaki önerge de oy birliğiyle kabul edildi.
Kemer Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı önemli kararlara imza attı. Mecliste yaptığı konuşmada İstanbul Sultanahmet’teki olaylara değinen Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, İstanbul’da yaşanan terör olaylarından sonra Alman Konsolosuna bir yazı yazarak ölenlerin ailelerine ve birinci derecede yakınlarına ömür boyu tatil vaad ettiklerini hatırlattı. Diğer taraftan Jandarma Genel Komutanlığı’na da bir yazı ile Ankara’daki terör saldırısında şehit olan 29 asker ve sivilin yakınlarına Kemer’de ömür boyu tatil imkanı sağlamak için müracaat ettiklerini ve gerekli yazışmalara başladıklarını söyleyen Mustafa Gül, yine 7 Haziran tarihinden bugüne kadar şehit olan asker ve polis ailelerini de bir defaya mahsus yaz aylarında Kemer’de misafir etmek için Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne taleplerini yazılı olarak ilettiklerini açıkladı. Mustafa Gül, Kemer olarak şehit yakınlarına ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyacaklarını söyledi.
Meclis toplantısında Diyarbakır’ın Sur ilçesinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Serdar Akın’ın ailesine bir adet ev alınması konusundaki önerge de oy birliğiyle kabul edildi ve bütçe komisyonuna sevk edildi.
"20 ÜLKEDE TURİZM FUARINA KATILDIK"
Belediye Başkanı Mustafa Gül, yurt içi ve yurt dışı turizm fuarları hakkında meclise bilgi verdi. Kemer Belediyesi olarak 20 ülkede turizm fuarına katıldıklarını hatırlatan ve her hafta bir fuara giderek çalışmaları sürdürdüklerini söyleyen Mustafa Gül, "İnşallah bu sene Turizm Bakanlığımız da iyi bir şekilde çalışmalarını sürdürür. Özellikle Avrupa’daki ateşelerimizin hararetli bir şekilde bütün acentelerle birlikte fuarlarda bulunmaları oradaki katılımcılara bir güç, bir güven veriyor. Almanya’da bu sene 15’in üzerinde fuar yapılıyor. Bunların önemli olan 6 tanesine biz de Kemer Belediyesi olarak katıldık" dedi.
Kaynak: iha