Kayıp mürettebatın yakınları konuştu

Şile açıklarında batan "Bilal Bal" isimli gemide kaybolan personelin yakınları konuştu. Denizci Nihat Küçük'ün yakını Kemal Küçük, "Çok zamandır gördüğüm yoktu onu. Son bir iki aydır çok yorgun olduklarını biliyorum" dedi.

Şile açıklarında batan geminin mürettebatını arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor. Şile sahilinde umutlu bekleyişlerini sürdüren denizci yakınları gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Askerden geldi, işe başlamıştı"

Mert İlkmen'in dayısı Yılmaz Baydemir, "Askerden geldi. İşe başlamıştı. Denizcilik okumuştu. Askerliğini de denizci olarak yaptı. Hayırlı haberlerini bekliyorum. Ama hiçbir gelişme yok. Umutla bekliyoruz. Anneler orada ağlıyor. Daha önce de seferlere çıkmıştı" dedi.

"Çok yorgun olduklarını biliyorum"

Nihat Küçük'ün yakını Kemal Küçük, çalışmalarla ilgili, "Görüş mesafesinin netleşmesini bekliyorlar. Şu anda aldığımız bilgi bu. Ağırlıkla telefonla görüşüyorum ağabeyimle. Çok zamandır gördüğüm yoktu onu. Son bir iki aydır çok yorgun olduklarını biliyorum. Gemi Kartal açıklarında bekledi. Havanın düşmesini bekledi. İşte oradan çapa almışlar. Takım taklavatlarıyla uğraşmışlar. Çok yorulduklarını biliyoruz. Uykudaydılar diye düşünüyoruz. 3 bin 250 tonluktu. 3 bin 80 ton yük vardı üstünde. Geminin iyi bir restorasyonu yapıldı. Ünye'de yaptılar bildiğim kadarıyla, eksiklikleri vardı. Onları da Kartal'da yaptırdılar" şeklinde konuştu.

Nihat Küçük'ün dayısının oğlu Ahmet Çavuşoğlu ise, "Ben halamın oğlunu bekliyorum. Aynı değişen bir bilgi yok. Haber bekliyoruz. Söyleyecek bir şey yok. Haber gelecek ona göre işi çözeceğiz başka bir şey yok" ifadelerini kullandı.

Kayıp denizcilerden gemide yağcı olarak çalışan Engin Selçuk'un acılı babası da, "40 yıllık gemi denize mi çıkarılır" diyerek ağladı.

Kayıp mürettebatın yakınları konuştu

Kayıp mürettebatın yakınları konuştu

Editör: TE Bilişim