Karaman’ın gelişim vizyonunu değiştirecek iki önemli proje hayata geçiriliyor.

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, Karaman tarihinin önemli projelerinden olan havaalanı ile Karaman sanayisi ve ekonomisinin büyümesi ve gelişmesi açısından hayati öneme sahip lojistik merkez projelerinin yapım ihalelerinin Ekim ayı içerisinde gerçekleştirileceği müjdesini verdi.

Recep Konuk, “Karaman’ı Hükümetimizin 2023 hedeflerine hızla yaklaştıracak, gelişim vizyonunda fark yaratacak iki önemli proje daha hayata geçiriliyor. Hemşehrilerimize uzakları yakın edecek Havaalanımız 10 Ekim’de, sanayimizin çarklarını kuvvetlendirecek, ürettiğimizi daha değerli hale getirecek Lojistik Merkezimiz ise 03 Ekim’de ihaleye çıkıyor. Hemşehrilerimize şimdiden hayırlı olsun” dedi.

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, Karaman Havaalanı ve Lojistik Merkezi çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Karaman’a sosyal ve ekonomik anlamda değer katacak olan iki dev projenin yapım ihalelerinin Ekim ayı içerisinde gerçekleştirileceği müjdesini veren Recep Konuk, bu projelerin tamamlanması ile Karaman’ın Türkiye’de adından söz edilir marka bir kent olma yolunda önemli bir adım daha atacağını belirtti.

"Karaman’ı büyüterek ülkemizin büyümesine katkı vermesini sağlayacağız"

Ankara’nın tek gündem maddesinin terörle, darbecilerle mücadele, sınırların dibindeki gelişmelere karşı ülkenin çıkarlarını savunmaktan ibaret olmadığını da ifade eden Recep Konuk, “AK Parti olarak biz bu önemli gündeme rağmen bu ülkenin kalkınma, yatırım ve demokrasi gündeminden kopmasına müsaade etmememiz gerektiğinin de idrakindeyiz. O konular ne kadar gündemdeyse, ekonomi de o kadar gündemimizdedir, Karaman’ın projeleri de o kadar gündemimizdedir.Güçlü olmak için dünya pazarlarındaki payımızı arttırmak için ülke genelinde yapılan çalışmalar ortada. Karaman özelinde ise havaalanı, lojistik merkezi, serbest bölge, hızlı tren gibi yatırımlar ile Karaman’ın da dünya pazarlarına daha kolay, daha ekonomik ve daha hızlı erişimini sağlamayı hedefliyoruz. Karaman’ı büyüterek ülkemizin büyümesine katkı vermesini sağlayacağız. Bu anlamda Karaman’ın gelişim vizyonunu değiştirecek iki önemli projeyi daha hayata geçiriyoruz. Karaman tarihinin önemli projelerinden olan Havaalanı ile Karaman sanayisi ve ekonomisinin büyümesi ve gelişmesi açısından hayati öneme sahip lojistik merkezi projelerinin yapım ihalelerini Ekim ayı içerisinde gerçekleştireceğiz. Karaman’ı Hükümetimizin 2023 hedeflerine hızla yaklaştıracak, gelişim vizyonunda fark yaratacak iki önemli proje daha hayata geçiriliyor. Hemşehrilerimize uzakları yakın edecek havaalanımız 10 Ekim’de, sanayimizin çarklarını kuvvetlendirecek, ürettiğimizi daha değerli hale getirecek lojistik merkezimiz ise 03 Ekim’de ihaleye çıkıyor. Hemşehrilerimize şimdiden hayırlı olsun.Karaman, altyapı yatırımlarıyla ve bu projelerle geleceğe koşacak. Bu projelerin hayata geçirilmesinde başta Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, ilgili bakanlarımıza, AK Parti Karaman Milletvekilimiz Recep Şeker’e, Karaman Belediye Başkanımız Ertuğrul Çalışkan’a, AK Parti teşkilatlarımıza ve emeği geçen herkese Karaman halkı adına teşekkür ederim” dedi.

Projeler hakkında da bilgiler veren Recep Konuk, “Karaman Havaalanı, proje alanı karayolu mesafesiyle Karaman il merkezine yaklaşık 20 kilometre, Konya’nın Ereğli ilçe merkezine yaklaşık 60 kilometre Konya ili merkezine ise yaklaşık 130 kilometre mesafede. Projede bir adet pist bir adet apron bir adette taksirut planlanmakta. Ayrıca proje kapsamında iç ve dış hatlar terminali ve havalimanı için gerekli tüm üst yapı tesislerinin yapımı da gerçekleştirilecek. Niğde, Aksaray, Ereğli, Mut, Mersin gibi yakın il ve ilçelerde bu havaalanından faydalanabilecek. Lojistik Merkezi’nde ise yaklaşık 1.500 m2 olmak üzere 3 adet bina, paratoner imalatları ve elektrik üst yapı saha imalatları, demiryolu bağlantı işleri, üst geçit köprüsü ve tesis karayolu bağlantısı ile saha aydınlatma ve alt yapı işleri yapılacak. Lojistik merkezi tamamlandığında yatırımcılara ve sanayicilerimize hammadde tedariki ve pazarlamada önemli ölçüde maliyet avantajı sağlayacak. Kargolarla toplanarak lojistik merkeze getirilecek yükler, tesis girişinde kontrol edilecek ve bu alanda taşınması uygun olmayan malzemeler ayrılacak. Daha sonra yükler özelliklerine göre paketlenecek ve üzerleri barkodlanıp konteynırlar vasıtasıyla yasal gümrük işleri tamamlanan yüklerin sevki yapılacak. Hızlı yük taşımacılığına geçilmesi ile de bu yükler daha az maliyetli, daha güvenli ve daha hızlı bir şekilde limanlara ulaştırılacak” dedi.
Kaynak: iha