Antalya'nın Kaş ilçesi, denize girme yasağının sona erdiği 1 Haziran tarihine yağışla girdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptıgı açıklamada, normalleşme sürecine ilişkin kararlar kapsamında 1 Haziran'dan itibaren sahil ve plajlar da açıldı. Kaş'a 23 kilometre uzaklıkta yer alan dünyaca ünlü Kaputaş plajı da söz konusu açıklama doğrultusunda kapılarını ziyaretçilere açtı. Ancak Kaş, denize girme yasagˆının sona erdiği, plajların açıldığı 1 Haziran tarihine yağışla girdi.

Gökgürültülü sağanak

Meteorolojiden yapılan son degˆerlendirmelere go¨re, Tu¨rkiye, bu gece saatlerinden itibaren yeni bir serin ve yagˆıs¸lı sistemin etkisi altına girecek. Hafta ortasına kadar kuzey, ic¸ ve batı bo¨lgelerde (Marmara, Ege, Akdeniz, I·c¸ Anadolu, Karadeniz ve Akdeniz bo¨lgesinin ic¸ kesimlerinde) go¨ru¨lecek yagˆıs¸ların sagˆanak ve go¨k gu¨ru¨ltu¨lu¨ sagˆanak s¸eklinde olacak. Yagˆıs¸ların bugu¨n (1 Haziran Pazartesi) Trakya, Gu¨ney ve I·c¸ Ege, Batı Karadeniz’in ic¸ kesimleri ile go¨ller yo¨resinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji 4. Bo¨lge Mu¨du¨rlu¨gˆu¨ne go¨re, Kas¸’ta havanın Pazartesi ve Salı go¨k gu¨ru¨ltu¨lu¨ sagˆanak yagˆıs¸lı gec¸mesi tahmin ediliyor. O¨te yandan, Kas¸ Belediyesi korona viru¨s nedeniyle kapalı olan du¨nyaca u¨nlu¨ Kaputas¸ plajında normalles¸me su¨reci c¸erc¸evesinde yaz sezonu ic¸in c¸alıs¸malarını tamamladı. Kaputas¸ Sosyal Tesislerinin bulundugˆu du¨nyaca u¨nlu¨ plaja salgın tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda ziyaretc¸i alınacagˆı kaydedildi.

Kaynak: iha