Kaptan Mustafa Can Başkanı Olduğu Çankırı Vakfından Görkemli Program

Çankırı Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı'nca Şişli Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleştirdiği 2019-2020 Akademik Yılı Açılış programı oldukça coşkulu geçti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 81'inci yılını yaşadığımız 10 Kasım Pazar günü Çankırı Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı yine görkemli bir programla Çankırı insanının karşısına çıktı...

Çankırı Vakfı hizmetlerini 10 Kasım'da taçlandırdı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 81'inci yılını yaşadığımız 10 Kasım Pazar günü Çankırı Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı yine görkemli bir programla Çankırı insanının karşısına çıktı...

Çankırı’nın önde gelen siyasetçileri, STK üyeleri, iş insanları ve bürokratlarıyla birlikte 250’nin üzerinde öğrencinin katıldığı açılışta Çankırı Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı'nın yeni öğretim yılına ilişkin projeleri tanıtıldı. Çankırı Vakfı Hamilik Programı kapsamında hizmet veren 8 hamiye plaketleri takdim edildi.

Bu sene gerçekleştirilecek olan Çankırı Vakfı Akademisi'nin ilk dersi başarılı iş insanı Galip Karataş tarafından gerçekleştirildi.

Çankırı Vakfı Başkanı Kaptan Mustafa Can projelerin tanıtımının yapılmasının ardından yaptığı konuşmasında önemli başlıklara değindi.

"BURSLAR VAKIF ÇATISI ALTINDA TOPLANMALIDIR"

Çankırı Vakfı yönetiminin yoğun çalışmaları sonucunda burs kapasitesinin 700’e ulaştığını ifade eden Can, yılmayarak bu sayıyı artırmanın gayreti içerisinde olacaklarını ifade etti.

Çankırı STK’larının verdiği bursların vakıf çatısı altında toplanmasının Çankırı’ya fayda sağlayacağını belirten Can, bu konuda öncülük yaparak Çerkeş Dernekler Birliği’nin verdiği bursları Çankırı Vakfı’na devreden Erol Tepebaşı’na teşekkür ederek diğer STK’ların da aynı tutum içerisinde olmaları gerektiğini ifade etti.

Ilgaz Dernekler Birliği Başkanı Mustafa Anaçal’dan bursların vakıf bünyesinde toplanmasının sözünü aldığını belirten Can, bu sayede burs sayısının oldukça artacağının altınız çizdi.

ÇANKIRI VAKFI’NA SÜREKLİ GELİR SAĞLAYACAK BİR GAYRİMENKUL KAZANDIRMAK ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ!

Çankırı Vakfı Genel Başkanı Mustafa Can vakıf bünyesine sürekli kira geliri sağlayıp öğrencilere destek olacak bir gayrimenkulun alınması gerektiğinin altını çizdi. Bu konunun hassasiyetle üzerinde durduğunu ifade eden Can "Çankırılı hayırseverlerin bu konuda vakfa destek olacağına inanıyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

İŞ İNSANI GALİP KARATAŞ'TAN GENÇLERE TAVSİYELER

Anlamlı bir günde yapılan etkinlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anarak sözlerine başlayan Galip Karataş, kısa özgeçmişi sonrasında İstanbul'a geliş hikayesini anlattı ve Ali Karaabalı'nın kendisine yönelttiği soruları cevaplandırdı.

galip-karatas-resim-0112.jpg

İş insanı Karataş kendisine 'Neden Ankara değil de İstanbul?' diye sorulduğunda İstanbul'un Türkiye'yi besleyen bir üretim ve ticaret merkezi olduğunu, kendisinin de günün birinde tüccar olma hayali ile bu yönde karar aldığını söyledi. Sözlerini bu büyük şehirde nasıl tutunduğunu ve askerlik sonrasında patronu ile ortak olduğunu ifade ederek sürdürdüğü konuşmasında; "Evliliğim sonrası sahip olduğum çocuklarımın en iyi şekilde eğitim görmesi için büyük mücadele verdim. Hayatım boyunca aldığım eğitimin yetersizliğini düşünerek çevremdeki insanların başta evlatlarım olmak üzere tüm yeğenlerimin layık oldukları şekilde yaşaması için elimden geleni yaptım. İnsan yetiştirmek benim için çok önemliydi. Bu yolda başarılı olanların önünü açma noktasında da hiç tereddüt etmedim" dedi. 

Galip Karataş sözlerini "Yaşadığım ömür içerisine sığdırabildiğim iş yaşamımda edindiğim tecrübeler ışığında siz gençlere dürüst, çalışkan, sabırlı olmalarını ve iyi eğitim almanızı tavsiye ederim" diyerek sözlerini tamamladı.

cankiri-vakif-10-kasim-etkinlik-resim-011.jpg

PROGRAMA KATILANLARA GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN NUTUK VE  ELMALILI HAMDİ YAZIR'IN KUR'AN-I KERİM VE YÜCE MEALİ İSİMLİ KİTAPLARI HEDİYE EDİLDİ
Çankırı Vakfı'nın düzenlediği program sonunda yaklaşık 500'ün üzerindeki davetliye Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 15-20 Ekim 1927 tarihleri arasında Cumhuriyet Halk Fırkası Kongresi'nde bizzat kendisi tarafından okunan ve sonrasında kitap olarak yayınlanan 'Nutuk' ile Elmalılı Hamdi Yazır tarafından kaleme alınan 'Kur'an-ı Kerim ve Yüce Meali' isimli kitaplar hediye olarak verildi.

cankiri-vakfi-istanbul-nutuk-elmalili-hamdi-tefsir-resim-0112.jpg

Editör: TE Bilişim