İstanbul’un en uzun akvaryum tüneline sahip ViaSea Akvaryum, köpek balıklarıyla dalma etkinliği düzenleyeceğini duyurdu.

Dünyanın ilk ve tek 8 fonksiyonlu marinası olduğu belirtilen Viaport Marina’nın içerisinde konumlanan Kum kaplanı, Gitar, Yay Ağızlı ve Siyah yüzgeçli köpekbalıklarının bulunduğu ViaSea Akvaryum, bayrama özel 30 Ağustos’ta ziyaretçilerini dev deniz canlılarıyla birlikte akvaryumda dalış etkinlikleri düzenleyeceğini duyurdu. 45 dakika sürecek olan dalış etkinliğinde dalış eğitimi, balık besleme, balıklar arasında yüzme ve profesyonel balıkadamlar gözetiminde de dalmanın tüm detayları ziyaretçilere aktarılacak.

Profesyonel balıkadamlar eşlik edecek

Ölmeden önce yapılması gerekenler arasında köpekbalıklarıyla yüzme etkinliğinin de yer alması gerektiğini belirten ViaSea Pazarlama Direktörü Zafer Mıhçakan, "Bu deneyimi herkesin yaşaması gerekiyor. Sualtı dünyasını canlılar arasında yüzerek deneyimlemek bir yana, dev köpek balıklarının arasında yüzme heyecanı bambaşka" dedi.

Eylül ayına özel dalmaya gelen ziyaretçilerinin fotoğraf ve video çekimlerinin yapılıp, hediye edileceğini de kaydeden Mıhçakan, "O özel anları ölümsüzleştirmek adına sualtı fotoğrafçılarımız ziyaretçilerimizin dalış anlarını fotoğraflayacaklar" diye konuştu.

Güvenlik önlemlerinin de üst düzeyde olduğunu belirten Mıhçakan, "Profesyonel balıkadamlarımız ile birlikte dalışı gerçekleştiriyoruz. Balıklarımız kendilerine oldukça alışkın. Bu sebeple herhangi bir güvenlik sorunu yaşanmaması adına tüm önlemlerimizi aldık" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, bayrama özel akvaryumun yanında Tema Park ile de ziyaretçilerini bekleyen ViaSea, bando korteji, tahta bacaklar, ünlü dans ekipleri ile bayrama hazırlandıkları kaydedildi.
Kaynak: iha