Uluslararası Bunker Sanayicileri Derneği, Türk Deniz Ticaret Odası tarafından desteklenen 'Yeni Bölgesel Dinamikler ve Yeşil Denizcilik Geleceğine Geçiş' konulu bir günlük konferansla Türkiye'ye geri dönüyor. 

Konferans fiziksel olarak Türkiye'de, İstanbul'da, 22 Haziran'da Raffles Otel'de gerçekleştirilecek. Armatörlerin, bunker alıcılarının, önde gelen bunker tedarikçilerinin, bunker tüccarlarının, bunker brokerlerinin ve diğer endüstri paydaşlarının katılımının beklendiği konferansta; Son aylardaki jeopolitik olaylar, küresel petrol, nakliye ve bunker pazarlarında yarattığı bozulma etkisi, bunun kısa ve uzun vadeli etkileri ve bunların Türkiye, Karadeniz ve Akdeniz için özellikle ne ölçüde istikrarsızlaştırıcı olduğu tartışılacak.

 Gündem ayrıca aşağıdaki oturumları da içerecektir:

- Temiz Nakliye ve Dekarbonizasyon

- Önerilen Akdeniz Emisyon Kontrol Alanı (ECA) ve Denizciliğin Dekarbonizasyon Hedefleri.

- Alternatif Yakıtlar - Karbon Yönetmeliği: AB Emisyon Ticaret Sistemi (EU ETS) ve Gelecek

- Karbon Düzenlemeleri 

Ardından: 

· Bir sergi salonu 

· Derinlemesine sunumlar 

· Canlı Soru-Cevap izleyici katılımıyla bir dizi panel tartışması 

· Raffles Hotel'de kokteyl resepsiyonu 

Konferans, Türk Deniz Ticaret Odası tarafından desteklenmektedir. 

Daha fazla bilgi ve kayıt için buraya tıklayın: https://ibia.net/event/ibia-going-to-clean-ship-future/ 

IBIA Hakkında: 

Uluslararası Bunker Endüstrisi Birliği (IBIA), küresel bunker endüstrisinin sesidir ve endüstri değer zincirindeki tüm paydaşları temsil eder. IBIA'nın üyeliği arasında gemi sahipleri/operatörleri, bunker tedarikçileri, tüccarlar, brokerler, barging şirketleri, depolama şirketleri, sörveyörler, liman yetkilileri, kredi raporlama şirketleri, avukatlar, P&I kulüpleri, ekipman üreticileri, nakliye gazetecileri ve denizcilik danışmanları bulunmaktadır. 1992 yılında kurulan IBIA'nın 70'ten fazla ülkede üyeleri bulunmaktadır. 

IBIA, endüstride gelişmiş standartları, bilgiyi ve anlayışı teşvik eder. Bu, çeşitli etkinlikler ve kurslar aracılığıyla, çalışma gruplarına katılarak, güvenilir ve doğru bilgileri yayarak ve mümkün olduğunca pratik tavsiyeler sunarak yapılır. IBIA ayrıca etkili, pragmatik ve uygulanabilir düzenlemeler için lobi yapar. Bunun için en önemli alanlardan biri, IBIA'nın bir sivil toplum örgütü olarak danışma statüsüne sahip olduğu Uluslararası Denizcilik Örgütü'dür (IMO). IBIA, IMO'nun Deniz Çevre Koruma Komitesi (MEPC), Deniz Güvenliği Komitesi (MSC) ve bir dizi Alt Komitenin tüm toplantılarına katılmaktadır.

Editör: TE Bilişim