HAKKARİ (İHA) – Hakkari’de Sümbül dağı manzaralı Hakkari yeni valilik binası ilk defa 30 Ağustos Zafer Bayramı’na ev sahipliği yaptı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95’inci yıl dönümü Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile donatılan Hakkari Valiliği binası önünde yapıldı. Tören öncesi çevrede yoğun güvenlik önlemleri alınarak keskin nişancılar yüksek binalarda yerini alırken, alana giriş yapanlar ise üst aramasından geçirildi.

Törene Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, eşi Funda Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Vali Yardımcısı Hasan Ongu, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mehmet Gökgöz,

İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, Ak Parti İl Başkanı Nurettin Fırat, CHP İl Başkan Yardımcısı Naci Kahraman, MHP İl Başkanı Fatih Özbek, gaziler, şehit aileleri ile kurum amirleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardında Atatürk anıtına Valilik, Belediye ve Garnizon komutanlığı çelenkleri konuydu. Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan’ın tüm illerin Valilik makamlarına gönderdiği Zafer Bayramı mesajı okundu. Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında görevli binbaşı Savaş Çağlar’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Vali Cüneyit Toprak, Belediye Başkan vekili Cüneyt Epcim ve Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç valilik makamında tebrikleri kabul ettiler.

(FT)

Yükserkova’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutladı

(Fotoğraflı)

Ömer Oğuz

Hakkarini’nin Yüksekova İlçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıldönümü kutlandı.

Sabah saatlerinde Yüksekova Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlamalar, daha sonra ilçe kaymakamlık binasında devam etti.

Törene Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Yüksekova Garnizon Komutanı Dündar Şahin Güngör, Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Özcan ve kurum amirleri katıldı.

Günün anlam ve önemini TOKİ Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Nazan Ataman okudu. Kutlama prgramı daha sonra 3’üncü Piyade Tümen Kumutanluğından devam etti.

- Şemdinli’de 30 Ağustos Zafer Bayramı

(Fotoğraflı)

Ecevit Bay

HAKKARİ (İHA) - Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı.

İlçe Jandarma Komutanlığı önünde düzenlenen tören, çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından vatandaşlar ilçe kaymakamlık makamında ağırlandı. Törene Kaymakam Muhammet Fuat Türkman, 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgenaral Erdoğan Baykal, Cumhuriyet Başsavcısı Serkan Soydan ve kurum amirleri katıldı.

(EB-)

- Çukurca’da 30 Ağustos Zafer Bayramı

(Fotoğraflı)

Hacı Geyik

HAKKARİ (İHA) - Hakkari’nin Çukurca ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları yapıldı.

Çukurcada Hükümet Konağı önünde çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okumasıyla başlayan tören, günün anlam ve önemini askeri belirten konuşmayla devam etti. Tebriklerin kabulünden sonra program sona erdi. Son çıkan kaymakamlar kararnamesiyle 3. Derece Kadrolu personel Müdürlüğü Genel Müdürlüğü Şube Müdürlüğüne tayını çıkan ve dün ilçeden ayrılan Kaymakam Mehmet Mut törene katılmazken törene, 2. Hudut Tugay Komutan Yrd. Albay Mikail Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Oktay Kapsız, Cumhuriyet Savcısı Halil İbrahim Sürmeli, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Kaynak: iha