Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit düşen Jandarma Astsubay Üstçavuş Hüseyin Gümüş'ün cenaze törenine katılacak.

(Ordu/14.45)

2- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Zeytinburnu Belediyesi Mobil Buz Pisti'nin açılış törenine iştirak edecek ve Zeytinburnu Buz Hokeyi Takımı'nın Gümüş Patenler ile oynayacağı lig maçını izleyecek.

(İstanbul/14.00/14.30)

3- Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Nevşehir-Kapadokya Kültür ve Turizm Çalıştayı'na katılacak.

(Nevşehir/11.30)

4- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valiliği ziyaret edecek, Devlet Su İşlerinin toplu temel atma merasimine iştirak edecek.

- Belediyeye, Öncüpınar mülteci kamplarına ve AK Parti İl Başkanlığına ziyarette bulunacak Eroğlu, koordinasyon toplantısına katılacak, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle toplantıda bir araya gelecek.

(Kilis/10.00-18.30)

5- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, havalimanını ve çevre yolu çalışmalarını inceleyecek, Valiliği, AK Parti İl Başkanlığını ve İl Emniyet Müdürlüğünü ziyaret edecek.

(Diyarbakır/11.30-17.00)

6- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Sabuncubeli Tüneli'nde inceleme yapacak, Salihli Kocayatak HES Projesi ile ilgili toplantıya ve partisinin Şehzadeler İlçe Danışma Meclisi toplantısına katılacak.

(Manisa/11.30/14.00/19.30)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun, Suriye'deki çatışmaların durdurulması ve insani yardımların ulaştırılması kararı almasının ardından diplomasi trafiği ve ülkedeki iç gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/Washington/Moskova)

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Suriye rejim güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerde insani durum izleniyor.

(Halep/İdlib/Şam)

3- Rus hava saldırıları nedeniyle Halep'in kuzeyindeki bölgelerden Türkiye sınırına göç eden Suriyelilerin durumu ile Tel Rıfat'ta, terör örgütü PYD'nin ilerleyişi ve muhaliflerle arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep)

4- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

5- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat)


GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Rescate Hotel'de "Terör Mağduru Bölgelere Yönelik Diyanet Hizmetleri"nin ele alındığı 32. İl Müftüleri İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıklayacak.

(Van/12.00)


SPOR

1- Hentbolda Avrupa mesaisi

- Kadınlar Challenge Kupası çeyrek final rövanş maçında Kastamonu Belediyespor, evinde Hollanda'nın Virto-Quintus takımıyla karşılaşacak.

- Erkekler Challenge Kupası son 16 turu rövanş maçında Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor, Rusya temsilcisi Saint Petersburg'u ağırlayacak.

(Kastamonu/Ankara/17.00)

2- Basketbolda FIAT Erkekler Türkiye Kupası Sekizli Final organizasyonu, Fenerbahçe ile Darüşşafaka Doğuş arasında TOFAŞ Spor Salonu'nda yapılacak final maçıyla sona erecek.

(Bursa/18.30)

3- Spor Toto Süper Lig'de 22. haftaya, Kayserispor-Gaziantepspor, Osmanlıspor-Mersin İdmanyurdu, Akhisar Belediyespor-Medipol Başakşehir, Galatasaray-Trabzonspor maçlarıyla devam edilecek.

(Kayseri/Ankara/13.00/Balıkesir/15.30/İstanbul/19.00)

4- Erkekler Voleybol 1. Lig'de 17. hafta maçları yapılacak.

5- Hentbolda Erkekler Süper Lig'de 17. hafta maçları yapılacak, Bayanlar Süper Lig'de ise 21. hafta 3 müsabakayla tamamlanacak.

6- PTT 1. Lig'de 22. haftaya, Vartaş Elazığspor-Alima Yeni Malatyaspor, Giresunspor-Şanlıurfaspor, 1461 Trabzon-Karşıyaka, Multigroup Alanyaspor-Altınordu müsabakalarıyla devam edilecek.

(Elazığ/Giresun/13.30/Trabzon/16.00/Antalya/18.30)

7- Spor Toto 2. Lig'de 23. hafta maçları yapılacak.



***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: aa