Çanakkale Boğazı, Güney Marmara, Bozcaada ve Gökçeada hattında hizmet veren Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. sosyal sorumluluk projesi kapsamında Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerine sıcak çorba ikramı yapmaya başladı. Hafta içi her sabah 08.00-10.00 saatleri arasında öğrenciler güne sıcak çorbayla başlayacak ve uygulama eğitim öğretim yılının sonuna kadar devam edecek. Çanakkale Terzioğlu Kampüsü’nde 3 ayrı noktada her sabah 1000 öğrenciye çorba dağıtan Gestaş, Biga’da da 600 öğrenciye sabahları sıcak çorba ikram edecek. Ayrıca sınav haftalarında da geceleri kütüphanelerde ders çakan öğrenciler için de çorba ikramı gerçekleşecek.

2017-2018 eğitim öğretim yılı boyunca devam edecek ücretsiz sıcak çorba projesinin Biga’daki açılışına, Biga Kaymakamı Mustafa Can, GESTAŞ A.Ş. Genel Müdürü Volkan Uslu, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Bünyamin Bacak, Biga Meslek Yüksek Okulu Müdürü Suat Uğur ve öğrenciler katıldı. İlk çorbalar öğrencilere protokol üyeleri tarafından ikram edildi.

Yapılan projeyi çok beğendiğini belirten Biga Kaymakamı Mustafa Can, "Böyle güzel anlamlı karın doyurucu bir etkinliğe imza attığı için Gestaş’ımıza çok teşekkür ediyorum. Hepimizin öğrencilik döneminde simit dahi bulamadan sınavlara gittiğimiz dönem oldu. Kamu şirketlerinin, özel sektörümüzün öğrencilerimize yapmış olduğu bu tutum ve davranışlar, eğitime öğrenime, özellikle yerelde bu zor şartlarda eğitim gören öğrencilerimize katkısını gözler önüne seriyor. Bu vesile ile Gestaş’a çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Bünyamin Bacak, "Gestaş’ımız Çanakkale’de çok büyük işler yapıyor ekonomik değer üretiyor. Çanakkale ve Türkiye için değer üretiyor, bunun dışında aynı zamanda kamu yararı gözeten ve kamu sermayesi ile kurulmuş bir şirket ama kamu yararı, kamu sermayesi ile kurulmuş olsa da özel sektör mantığı ile hakaret eden bir şirket. Dolayısıyla bunun uzantısı olarak gördüğümüz kadarıyla kamu yararı gerekçisiyle bizim üniversitemize ÇOMÜ’ye ve bir çok sosyal kültürel ve akademik faaliyetlere destek verdiğini görüyoruz. Sosyal ve kültürel, akademik anlamda da birçok sosyal sorumluluk faaliyetlerini yerine getiriyor bunlardan bir tanesi de bu çorba dağıtımı Gestaş’ımıza hayırlı hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Çanakkale’nin sosyal faaliyetlerine her anlamda destek olmaya çalıştıklarını belirten GESTAŞ Genel Müdürü Volkan Uslu ise, "Çeşitli sosyal faaliyetler yapıyoruz. Üniversiteyle de her zaman akademik işbirliği, sosyal kültürel faaliyetlerde işbirliği, öğrenci etkinliklerinde destek olmaya çalışıyoruz. Bu da onlardan bir tanesi. Hepimiz öğrencilik dönemini yaşadık. Kahvaltı en büyük sorunlardan birisi. Hazır bir kahvaltı olması, sıcak bir çorba olması, sıcak bir sandviç olması öğrenciler için çok anlamlı. Hem sağlıklı gelişim için hem eğitim faaliyetlerine destek olmak amacıyla biz de çorbada tuzumuz olsun istedik. Üniversitenin çeşitli noktalarında bugünden itibaren akademik yıl sonuna kadar çorba ikramımız olacak. Gestaş Çanakkale’mizin kamu yararı gözeten özel sektör şirketlerinden bir tanesi. Akademik anlamda, sosyal sorumluluk anlamında, kültürel anlamda her türlü faaliyetini, Çanakkale’den kazandığını Çanakkale’ye harcayan yatırımla, destekle Çanakkale’nin evlatlarına yardımcı olma vizyonu ile aktarmaya çalışan bir şirket konumundayız. Biga’da Çanakkale’mizin en büyük ilçesi eski sancak Biga’daki öğrenci potansiyeli, nüfusu akademik çalışmalarla eğitime verilen desteği çok önemli görüyoruz. Her gün çorba dağıtımımız olacak, her gün farklı çorba dağıtılacak; bunun dışında vize ve final dönemlerinde geceleri çorba dağıtımı olacak. Sizler derslerinizi çalışın, değer üretin, ülkemize faydalı bireyler olun, biz de sıcak çorbayla size destek olmaya çalışalım" diye konuştu.
Kaynak: iha