Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’nda Ordu Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda "Karadeniz” adlı fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleşti.

64 adet Karadeniz manzaralarını içeren fotoğrafların yer aldığı serginin açılışına Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suat Olgun, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Daire Başkanı Servet Güngör, Kültür ve Sosyal İşler Şube Müdürü Abdullah Özkan Fatsa Belediyesi meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Fotoğraf sergisinin açılışı öncesi ilk konuşma yapan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, “Kendi Doğa güzelliğimizi kendi bölgemizin güzelliğini bu sergideki fotoğraflarda paylaşılmış. Hemşehrilerimizi bu güzelliği bir defa daha burada görmeye davet ediyoruz gerçekten burası Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte bir anlam kazandı ve çok değerli bir misyon yüklendi. Artık sanat galerimiz yıl boyunca birçok sergiye ev sahipliği yapıyor. Ben bu serginin hayırlı olmasını temenni ediyorum emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suat Olgun ise yaptığı konuşmada, Karadeniz’in Kocaeli’nin Kandıra ilçesi sınırından başlayıp Sakarya, Bolu, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’e kadar uzandığını belirterek, “Bizim bu Karadeniz şeridindeki öncelikle ormanlarımız çok güzel. Türkiye’mizin her yeri güzel yeşilin her tonu İç Anadolu’da görünmez ama yaylalardaki güzelliği ancak Karadeniz’de görebilirsiniz dolayısıyla burada insan manzaralarını orman manzaralarını, deniz manzaralarını göletleri içine alan bir fotoğraf sergisi açtık. Burada 64 adet fotoğraf bulunuyor. Fatsa sanat galerisinde 2016-2017 yılları içerisinde sergilemiş olduğumuz sergilere 20 bin kişinin katıldığını görüyoruz. Bundan sonra da inşallah Fatsa sanat galerisindeki sanat eserleri sunumlarınız devam edecektir. Bu sergiye katılan herkese ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından protokol tarafından fotoğraflar incelendi.
Kaynak: iha