Zonguldak’ta faaliyet gösteren Eren Enerji firması, terörle mücadelede hayatını kaybeden şehitlerin ailelerine ev satın aldı.
Güneydoğu’daki terörle mücadelede hayatını kaybeden polis memurları Tansu Aydın, Yusuf Yelkenci ve Çağdaş Arslan ile Jandarma Uzman Çavuşlar İslam Çakar ve Göksal Cin’in ailesine Eren Enerji tarafından ev satın alındı.
Zonguldak Valiliği ile ortaklaşa hayata geçirilen projede Vali Ali Kaban’a teşekkür programı düzenlendi. Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen programa Zonguldak Valisi Ali Kaban, Eren Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Eren Enerji A.Ş Genel Müdürü Emir Eren, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Haluk Selvi, 3’üncü Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek ve Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz katıldı.
Programda konuşan Zonguldak Valisi Ali Kaban, Eren Enerji firmasına desteklerinden dolayı teşekkür ederek şu ifadelere yer verdi:
"Geçtiğimiz yılın ortalarından itibaren ülkemiz doğu ve güneydoğu bölgemizde bir sıkıntıya düşürülmek istendi. Buna karşılık güvenlik güçlerimiz, büyük bir gayretle sanki yeni bir Çanakkale’yi yaşıyormuşçasına mücadele verdiler, veriyorlar. Karşılarında kendini gizlemekle sanki sivil bir unsur imajı oluşturmaya çalışan ama terörün bire bir unsuru hükmünde yapı bulunuyor. Bu yapıya karşı mücadele verirken tabii ki istemiyoruz ama şehitlerimiz oluyor. O şehitlerimizin bir kısmı da Zonguldak’tandır. Biz bu son dönemde beş şehit verdik. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Geride kalan yakınlarına tekrar başsağlığı diliyorum. Devletimiz üzerine düşeni yapıyor. Devletimiz ailelerimizi yalnız da bırakmıyor. Maddi ve manevi desteği veriyor. Hepimiz ailelerimizin yanındayız. Ama bunun ötesinde milletimizin de bu hususta bir hassasiyet göstermesi ve bir gayret içerisinde olması hususunun bir örneğini Eren Enerji adına Emir Eren bu konuda destek verme talebiyle gelerek bunu gösterdiler. Bu bizi hakikaten çok mutlu etti. Kendileri aslında bu konunun duyulmasını istemiyorlardı. Biz bunu bir örnek teşkil etsin diye duyurmak istedik. Toplumumuzdaki dayanışma ve kaynaşmayı, zor zamanlarda bir araya gelip tek bir kalp gibi atabilme kabiliyetini gösterme açısından böylesi bir şeyin duyurulmasının güzel olacağını söyledik."
Programda şehitlerin biyografileri anlatıldı. Program, çeşitli hediyelerin verilmesi ile son buldu.
Kaynak: iha