Antalya’nın Kumluca ilçesinde yaklaşık 10 yıldan beri tatil için Ankara’dan Adrasan’a gelen Yusuf Pektaş’a denize daha kolay girebilmesi için belediye tarafından özel engelli aracı alındı. Ayrıca vatandaşların ve engellilerin kaldığı tesislerden denize ulaşımını kolaylaştırmak için de ahşap platform yaptırıldı.

Yusuf Pektaş, 10 yıldır Ankara’dan Kumluca’ya geldiğini, denizi çok sevdiğini ve neredeyse denizden hiç çıkmadığını söyledi. Tatil için sürekli Ankara’dan Adrasan’a geldiklerini dile getiren baba Ahmet Pektaş da, “Buraları çok beğeniyoruz. Çok seviyoruz. Belediye kaldırım taşlarını döşetti, engelli araçların yürümesi için tahta yol yaptı. Denize gitmekte zorluk çektiğimizi söyledik, tahta yol yaptılar, bugün tekerlekli araç geldi deneyeceğiz” diye konuştu.

Anne Pektaş: “Yusuf Ankara’dan buraya gelmeyi iple çekti”

Daha önce de aynı yere geldiklerinde tahta yolun olmadığını ifade eden anne Ayşe Pektaş, denize girmekte zorluk çektiklerini söyledi. Anne Pektaş, “Çocuğumuzla denize girip çıkmak zor oluyordu. Sıkıntımızı anlattık sağolsun belediye buraya yol yaptı. Şimdi de Yusuf’un denize kolay girebilmesi için yeni bir engelli araç gönderdi. Bundan sonra denize daha kolay girebileceğiz. Yusuf Ankara’dan buraya gelmeyi iple çekti. Denizden çok fayda görüyor. Denizi çok seviyor. Fizik tedavisinde de çok yardımcı oluyor. 16 seneden beri bu işin içindeyiz. Nerede ne var oğlum için ne faydalı arıyoruz. İmkanım olsa buraya yılda 2-3 defa geleceğim. Şimdi Ankara’ya gidince fizyoterapistler onu fark edecekler. Geçen yıl buradan Ankara’ya döndüğümüzde fizyoterapist, ‘benim bir yılda başaramadığımı Yusuf denize girmekle bir ayda başardı’ dedi. Bizde böyle güzel iyi şeyler duyunca mutlu oluyoruz” şeklinde konuştu.

Gelen talep üzerine aracı aldıklarını belirten Kumluca Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Falay ise, “Belediyemiz Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından temin edilen bu araç sayesinde Yusuf bundan sonra denize daha kolay girebilecek” dedi.
Kaynak: iha