Gümüşhane’nin kent merkezi Atatürk Caddesindeki esnaflar öncülüğünde 7’den 70’e herkes soğuk kış günlerinde her öğle saatinde güvercinlere yem veriyor. Yüzlerce güvercinin bölgeye akın ettiği an oluşan manzara güvercinleri ile meşhur İstanbul Eminönü’nü andırıyor.

Özellikle kar yağışının ardından yiyecek bulmakta güçlük çeken kuşlar için hergün aralıksız düzenlenen yemleme faaliyetinde cadde güvercin istilasına uğrarken, kaldırımlarda, yolda bulunan güvercinlerin yanısıra binaların pencere önleri ve balkon camları da kuşlarla dolup taşıyor.

Yoldan geçen çocukların da yemleme faaliyetine destek verdiği etkinliğin sosyal medya hesaplarına düşen görüntülerinde vatandaşların da bu konuda ve soğuk kış günlerinde sokak hayvanları için duyarlı olması çağrısında bulunuldu.

7’den 70’e herkesin kuşlara yem verdiği saatleri de bilen yüzlerce güvercin her gün o saatlerde caddeye gelerek aç karınlarını doyuruyor.

Videoda konuşan cadde esnafı Gümüşhane esnafının sokak hayvanlarını yalnız bırakmadığını belirterek, “Kuşlarımız hergün gelip öğünlerini dükkanlarımızın önünde yiyorlar. Biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz sizlerden de bu soğuk kış günlerinde kar yağarken özellikle özverinizi ve duyarlılığınızı bekliyoruz. Duyarlı esnafımızı ayakta alkışlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha