Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin deniz kirliliğine dikkat çekmek için gerçekleştirdiği etkinlikte dalgıçlar, deniz atıklarını kıyıya çıkardı. Araba ve traktör lastiğinden, metal kafeslere kadar denizden çıkanlar görenleri şaşkına çevirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Aquademi Dalış Kulübü ve Marina işbirliği ile çevre kirliğine dikkat çekmek, çevre ve canlı sağlığının korunması konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen deniz temizliği etkinliği vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Araba ve traktör lastiğinden, metal kafeslere kadar denizden çıkarılan birçok atık ilkokul öğrencileri tarafından incelenirken, öğrencilere uzmanlar tarafından kısa bir eğitim ve bilgilendirme sunumu yapıldı. Mersin Marina’da gerçekleştirilen etkinlik kapsamında dalgıçlar tarafından deniz dibindeki atıklar toplandı. Dalgıçların deniz dibindeki atıkları toplaması ile beraber teknelere yüklenen atıklar karaya çıkarıldı. Denizden çıkarılan atıklar Büyükşehir Belediyesi tarafından Marina’da kurulan stantlarda sergilenmeye başladı. Çoğunluğunu cam ve plastik şişelerin oluşturduğu atıklar insanoğlu tarafından çevreye verilen zararı bir kez daha gözler önüne serdi.
Kaynak: iha