ÇORUH ZİPLİNE’E İLGİ YOĞUN  

Borçka baraj gölünün iki yakası arasına kurulan ve 385 metre uzunluğu ile bölgenin en uzun hattı olan Zipline’e vatandaşlardan ilgi her geçen gün daha da artıyor. 

ARTVİN-Borçka Barajı gölünün iki yakası arasına 35 metre yükseklikte kurulan, 385 metre ile bölgenin en uzun hattında zipline yapan yerli- yabancı turistler, büyük heyecan yaşıyor. 

Borçka baraj gölünün iki yakası arasına kurulan ve 385 metre uzunluğu ile bölgenin en uzun hattı olan Zipline’e binmek cesaret istiyor.  Yerli-yabancı turistlerin ilgisini çeken ziplene binenler heyecan ve korkuyu bir arada yaşıyor. 100 metreyi aşan derinliğe sahip baraj gölü üzerinden zipline hattı ile geçenler yaşadıkları heyecanın tarifsiz olduğunu anlatıyor. 

Artvin- Borçka karayolunun yaklaşık 15. kilometresinde Artvin Belediyesi Marina Sosyal Tesisleri Artvin Sofrası ile Merkez ilçeye bağlı Erenler Köyü (İrsa) arasındaki Borçka Barajı gölü üzerine çelik halat vasıtası ile emniyet kemeri takarak, kişinin kendi ağırlığıyla baraj gölü üzerinde 385 metre gidiş, 385 metre geliş olarak inşa edinen Çoruh Zipline’ye ilgi yoğun. 

İşletme sahibi Muhammet Çakıcı (32) yaptığı açıklamada, “Avrupa’nın ve ülkemizin farklı bölgelerinde gördüğü sistemi değiştirerek barajlar şehri olan Artvin’e özgü bir şekilde tasarlamak istedik. 

Artvin Belediye Başkanımız Mehmet Kocatepe’nin de Artvin’i uçuracağız söylemine katkı olsun diye böyle bir proje geliştirdik” dedi 

Türkiye’de ilk defe çift tel sistemi   

Çakıcı, “Burada gelen misafirlerimize bu heyecanı yaşatmak için uğraşıyoruz.  Böyle bir güzel doğayı değerlendirelim dedik.  Avrupa’da normalde dağdan dağa zipline yapılıyor. Çoruh Zipline’de ise gölün üzerinde huzurlu bir şekilde yeşil doğamızı seyretme imkânı buluyorsunuz. Her kesimden insan geliyor yerli, yabancı turistler ilgi yoğun. İlk zamanları insanlar biraz korkuyordu. Ama insanlar güvenli olduğunu anlayınca şuanda insanlar sıraya giriyor” dedi. 

Editör: TE Bilişim