Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, süt üreticilerine destek vermek, süt tüketiminin de azlığına dikkat çekmek amacı ile kendisini ziyarete gelenlere çay yerine süt ikram ediyor.
Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, belediye çay ocağında yeni bir projeye imza attı. Başkan Bahçavan’ın talimatı ile günlük taze süt alınmaya başlanan belediyede hem personel hem de misafirler taze süt içme imkanı buluyor.
Belediye encümeni ile gerçekleşen toplantı esnasında encümen üyelerine ve ziyaretçilerine süt ikramında bulunan Başkan Bahçavan yaptığı açıklamada; “Ülkemizin hayvancılıkta öncü bir ülke olmasına rağmen et ve süt tüketimi konusunda Dünya ülkelerine göre çok gerilerde kalıyor. Süt tüketiminin çok düşük olduğuna dikkat çekmek için Belediyemize gelen konuklarımıza çay yerine süt ikramında bulunacağız. İlçemizde de Süt üretimi konusunda büyük bir ilerleme var. Fakat tüm Türkiye’de olduğu gibi İlçemiz genelinde de süt tüketimi düşük seviyelerde seyrediyor. Bu konuya dikkat çekmek ve süt tüketiminin alışkanlık haline gelmesi için böyle bir uygulama başlattık. Böylece hem süt üretimine katkı sağlamak, hem de sağlıklı nesiller yetişmesinde süt tüketiminin önemine dikkat çekmek istiyoruz. Bu uygulamamızın İlçemiz ve ilimizdeki diğer kamu kurum ve kuruluşlarına da örnek olmasını temenni ediyoruz” dedi.
Başkan Bahçavan ayrıca İlçe merkezi ve kırsal mahallelerdeki çay ocaklarının da bu kampanyaya destek vermelerini beklediklerini belirtti. Dursunbey Esnaf Odası aracılığı ile bu kampanyayı yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Bahçavan, destek olan tüm esnaflara da teşekkür etti.
Kaynak: iha