Şırnak’ta, 18 Mart Çanakkale Zaferi düzenlenen törenle kutlanırken, anaokulu öğrencileri tarafından sergilenen tiyatro gösterisi vali ve eşini ağlattı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümü kutlama etkinlikleri Şırnak Valiliği önündeki Atatürk anıtına çelenk konulması ile başladı. Çelenk konulma törenine Şırnak Valisi Ali İhsan Su, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın, Şırnak Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, Şırnak Şehit Gazi Aileleri ve Geçici Köy Korucuları Federasyonu Başkanı Mehmet Güngör, kurum müdürleri, askeri erkan, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Daha sonra program Şehit Ahmet Kara İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda çeşitli etkinliklerle devam etti. Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıl dönümü dolayısıyla günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İbn-i Sina Ortaokulu Müdürü Hamza Tatar yaptı. Tatar “Bugün burada bir daha dönmemek üzere gidenlerin, tarihin yazdığı en gerçek, en şerefli kahramanlarını, Çanakkale şehitlerini yad etmek üzere buradayız” dedi.

Konuşmanın ardından sinevizyon gösterimi yapıldı. Öğrenciler tarafından şiir okundu ve Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi korosu tarafından şarkılar ve marşlar seslendirildi.

Törende Çiçek Yuvası Anaokulu öğrencilerinin sergiledikleri ’Kınalı Kuzu’ isimli tiyatro gösterisinde izleyiciler duygu dolu anlar yaşarken, Şırnak Valisi Ali İhsan su ve eşi Zeliha Su göz yaşlarına hakim olamadı.
Kaynak: iha