Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi’nin 1 milyonuncu ziyaretçisi, Gaziantep Türk Telekom Sağlık Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Gizem Nur Polat oldu. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Gizem Nur Polat’ı plaketle ödüllendirdi.

Tarihi Gelibolu Yarımadasında 2012 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, 1 milyonuncu ziyaretçisini ağırladı. Düzenlenen törende Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Gizem Nur Polat’a plaket verdi.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, "Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi açılışından bugüne çok büyük teveccüh gördü ve her ziyaretçinin büyük beğenisini topladı. Özellikle buraya gelip Çanakkale’yi gezmeye gelenler, şehitliklerin, şehitlerin manevi havasını teneffüs etmeye gelenler Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi’ndeki o görüntüleri, sinemaları, hikayeleri gördükçe biraz daha o duygusal atmosferi yaşıyorlar ve içlerinde hissediyorlar. Bugüne kadar her ziyaretçiden burasıyla alakalı çok güzel ve olumlu eleştiriler aldık. Bu kadar kısa zaman içerisinde 1 milyon kişinin burayı gelip görmesi ve ziyaret etmesi burasının ne kadar çok önemli bir yer olduğu konusunda fikir vermekte" dedi.

1 milyonuncu ziyaretçi olan Gizem Nur Polat ise, "Burası her karış toprağının şehitlerimizin kanlarıyla sulandığı muazzam bir yer. Bu tanıtım merkezinde o anları yeniden yaşıyor daha iyi anlıyoruz. Ben 1 milyonuncu ziyaretçi olarak burada olmaktan gurur duyuyorum" diye konuştu.

Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi savaşın önemli anlarını ziyaretçilerine yeniden yaşatıyor

İleri simülasyon teknikleri ile 11 ayrı canlandırma odasının bulunduğu Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, 102 yıl önceki deniz ve kara savaşlarını sadece anlatmakla kalmıyor, savaşın önemli anlarını ziyaretçilerine yeniden yaşatıyor. 2012 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan 8 bin 600 metrekare kapalı kullanım alanı bulunan tesiste, ikisinde üç boyutlu filmler, üç ayrı odada da hareketli platformlarla Çanakkale Savaşları’nın önemli kesitleri sunuluyor. 63 dakika süren gösterimde, yabancı ziyaretçiler için yedi ayrı dilde (İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça, Japonca, İtalyanca ve Arapça) anlatım yapılabiliyor.
Kaynak: iha