Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası’nı statta izleyen Büyükçekmeceli engelliler, sahada adete devleşen ağabeylerine tribünlerden destek verdi.

Büyükçekmece Belediyesi, engelli merkezinin faaliyetlerine katılan 40 engelli bireyi Ampute Milli Takımına destek vermek amacı ile maçın oynandığı Vadofone Park’a götürdü. İlk kez milli maç izleyen bazı engellilerin heyecanlı oldukları görüldü.

Vodafone Park’ta oynanan karşılaşma 2-1 Türkiye’nin üstünlüğü ile son bulup Türkiye, Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası’nda şampiyon olunca Büyükçekmeceli engellilerin heyecanına sevinç gözyaşları karıştı. Sahada adeta devleşen ağabeyleri gol attıkça, Büyükçekmeceli bireyler sevinçle hep bir ağızdan marşlar söyledi.

Büyükçekmece Belediyesi Engelliler Eğitim, İş ve Spor Merkezi copçukları hayatlarında ilk defa gittikleri milli maçtan Büyükçekmece’ye şampiyon olmanın mutluluğuyla döndü.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, engelli merkezinin ve okulun Türkiye’de örnek olarak gösterilebilecek bir merkez olduğunun altını çizdi. Başkan Akgün, “Bu merkezi açarak bölgemizde büyük bir eksiği kapattık. Bütün amacımız engelli kardeşlerimizin ve onlara bakmakla yükümlü olan ailelerinin yaşamlarını kolaylaştırmak, sosyal yaşamın içinde daha fazla yer alabilmelerini sağlamaktı. Gerçekten de merkezimiz hem ailelerin hem de çocukların sosyalleşmesini sağladı. En son gururumuzda, tarih yazılırken engelli çocuklarımızın da tarih yazılan yerde bulunması beni ziyadesiyle sevindirdi. Ampute kahramanlar tarih yazarken biz de oradaydık diyebiliriz. Hem ampute kardeşlerimi hem de merkezdeki çocuklarımızı ve ailelerini tebrik ediyorum” dedi.
Kaynak: iha