Brent petrol 52 doların üzerinde

Brent petrolün varil fiyatı, 52,83 dolarla 8 ayın en yükseğini görmesi sonrasında 52,30 dolar seviyelerinde dengelendi. ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz artırımına ilişkin beklentilerin zayıflamasıyla dolar endeksindeki düşüş sürerken, bu durum emtia fiyatlarındaki yükselişi destekledi.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) tarafından açıklanan veriler de ülkede haftalık ham petrol stoklarının 3,2 milyon varil azalarak beklentilerin altına gerilediğini ortaya koydu. Brent petrolün varil fiyatı, söz konusu gelişmelerin etkisiyle 52,83 dolara çıkarak 12 Ekim 2015'ten bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Dolar endeksindeki sınırlı toparlanmanın etkisiyle kazançlarının bir kısmını geri veren Brent petrolün varil fiyatı, saat 11.40 itibarıyla 52,30 dolardan işlem görüyor. Analistler, Brent petrolün varil fiyatının 10 Mayıs'tan bu yana yükseliş isteğini koruduğunu belirterek, arza ilişkin gelişmelerin yanı sıra dolar endeksindeki hareketlerin de petrol fiyatlarının yönü açısından belirleyici olmaya devam edeceğini vurguluyor.

Brent petrolün varil fiyatı için 52,5 doların üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 53,5 ve 54,6 dolar seviyelerinin direnç olarak takip edileceğini aktaran analistler, 51,00 doların ise destek konumuna geldiğini dile getiriyor.

Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı ise dün günü 51,53 dolardan tamamlamasının ardından şu dakikalarda 51,15 dolardan alıcı buluyor.
Editör: TE Bilişim