2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle Muğla’nın Bodrum ilçesinde anlamlı bir etkinlik düzenlendi.

Bodrum Sağlık Vakfı öğrencileri ile Lise öğrencilerinin birlikte boyadıkları puzzle parçalarından anlamlı bir mesaj çıktı. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Bodrum’da düzenlenen bir etkinlikte engelli öğrenciler ile gönüllü lise öğrencileri bir araya geldi. Bodrum Sağlık Vakfı tarafından düzenlenen etkinlikte öğrenciler, engelli bireylerle birlikte önceden hazırlanan yapboz parçalarını boyadılar. Rengarenk boyanan 25 adet parça daha sonra hep birlikte bir araya getirildi. “Sen Yoksan Bir Eksiğiz” ve “Otizm Farkındalık Günü” yazılı puzzle hazırlanışı sırasında öğrenciler keyifli anlar paylaştılar.

Engelli öğrencilerin keyiflerince bir gün geçirdikleri etkinlikte ortaya çıkan görüntü aslında anlamlı bir mesaj oldu. Etkinliğin organizatörlerinden Sağlık Vakfı Öğretmeni Alev Karaman, “Otizm, bir rahatsızlık değildir bir farklılıktır. Bunun farkındalığını sağlamak için puzzle etkinliği düzenledik. Puzzle aynı zamanda otizmin simgesi, uluslararası kullanılan bir simge. Bizde nasıl bir etkinlik yaparızı düşünürken bütün çocuklarla beraber bir puzzle yapalım dedik. Herkesi bu farkındalığa sahip olmaya çağırıyoruz. Sen yoksan bir eksiğiz diyoruz” dedi.

Sağlık Vakfı bahçesinde gerçekleştirilen etkinlik sonunda tamamlanan yapboz etrafından engelli öğrenciler ve lise öğrencileri toplu fotoğraf çektirdi.
Kaynak: iha