Bayram tatili için Bodrum’u tercih eden yerli turiste, yolcu gemisiyle gelen 4 bin 500 yabacı turist de eklenince ilçede adım atacak yer kalmadı.
9 günlük bayram tatilini Bodrum’da geçirmek isteyen tatilcilerin ilçeye gelmesiyle birlikte artan nüfusa gemiyle gelen turistler de eklenince cadde ve sokaklar insanlarla doldu taştı. 2 gündür yoğun trafiğin yaşandığı Bodrum’da, bayrama bir gün kala yoğunluk iyice arttı. İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere birçok kentten çok sayıda tatilci Bodrum’a akın etti. Arife günü gelen yolcu gemisiyle birlikte sokaklarda adım atacak yer kalmadı.
4 bin 500 turist çarşıya akın etti
Bu sezon Bodrum’a 4’üncü kez gelen dev gemi ‘Celebrity Reflection’ bayram yoğunluğunun yaşandığı Bodrum çarşısının yoğunluğunu daha da arttırdı. Kuşadası’ndan Bodrum’a gelen kruvaziyerde çoğunluğunu Amerikan ve İngilizlerin oluşturduğu 3 bin 243 yolcu ile bin 238 personel bulunuyor. Sabah saatlerinde Bodrum Yeni Liman’a demirleyen gemiden inen yolcular gümrük işlemlerinin ardından Bodrum sokaklarında yürüyüş ve alışveriş yaptı. Kimi yolcular ise Paşatarlası ve sahillerinde denize girerek serinledi. Akşam saatlerinde Bodrum’dan ayrılacağı öğrenilen gemi Girit’e hareket edecek.
Kaynak: iha