Fransız ve Arjantinli çift, bisikletleri ile çıktıkları balayı turunda Bilecik’te mola verdi.

Diriliş, kuruluş ve kurtuluşun şehri Bilecik, yurt içinden ve yurt dışından gelen bisikletli gruplara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Arjantinli ve Fransız Julia Ciancio ve Benjamin Ciancio Mart ayında çıktıkları balayı turları kapsamında Bilecik’te mola verdi. Dünyadaki insanların kültürlerini öğrenmek için yola çıktıklarını kaydeden çift, Mart ayında yola çıktıklarını ve turları kapsamında 4 bin kilometre yol kat ettiklerini belirtti.

Eşlik ettiği çiftin, Türkiye’den sonra İran ve Orta Asya üzerinden Uzak Doğu ve Japonya’ya gideceklerini belirten Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilcisi Hakan Yavuz, “Çift, Bilecik’i çok sevdiklerini ve misafirperverliğine hayran kaldıklarını ifade etti. Kendilerine Tarihi Saat Kulesi önünde ağırlayarak, ilimiz tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi verdim. Bilecik Belediyesi ve Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilciliği işbirliğinde misafirperverliğin güzel bir örneğini daha sergiledik” dedi.

Öte yandan Tarihi Saat Kulesi önünde hatıra fotoğrafı çeken çifte Yavuz, Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan ve içerisinde Bilecik’e özgü hediyeler olan çantaları taktim etti.
Kaynak: iha