Bayrampaşa Belediyesi, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle ilçede yaşayan gazileri, yakınlarıyla birlikte, akşam yemeğinde bir araya getirdi. Programda gazilerle tek tek ilgilenen Başkan Atila Aydıner, “Vatanlarını bedenlerinden üstün tutan kahraman gazilerimize vefa borcumuz var” dedi.

Bayrampaşa Belediyesi, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Hasbahçe Davet Evi’nde gaziler ve yakınları onuruna yemekli bir program düzenledi. Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’in ev sahipliğinde gerçekleşen programa Bayrampaşa İlçe Müftüsü Yılmaz Küçük, Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Gemici, Ahmet Kumbasar, Gökhan Balekoğlu, Yalçın Sırakaya, Başkan Aydıner’in eşi Melahat Aydıner, birim müdürleri ile çok sayıda gazi ve yakını katıldı.

Programda gazilerin masalarını tek tek dolaşan Başkan Aydıner, onlarla bir süre sohbet ederken, gaziler ve aileleri de duygu dolu anlar yaşadı.

“Gazilerimize vefa borcumuz var”

Gaziler ve yakınları ile bir arada bulunmaktan son derece memnun olduğunu belirten Başkan Aydıner, “Biz 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Bayrampaşa’da bulunan bütün gazilerimizi ve onların yakınlarını bugün buraya davet ettik. Başta Kıbrıs olmak üzere başka ülkelerde de gazilik unvanını kazanarak buraya gelmiş bu kardeşlerimizle biz uzun yıllardan beri birlikteyiz. Ama bugün onlara biz şunu söyledik. Gazilik herkese nasip olmaz. Sizler girdiğiniz savaşlarda ve 15 Temmuz’daki dillere destan şanlı direnişinizde şehitlik mertebesine en yakın mertebe olan gazilik mertebesine ulaştınız. Bu ülke Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda yüz binlerce şehit verilerek kurtarılmış bir ülkedir. O nedenle bizim şehitlerimize karşı nasıl bir vefa borcumuz varsa, kahraman gazilerimize de bir vefa borcumuz var. Gazilerimize olan vefa borcumuzu onların onuruna düzenlediğimiz programlarla bir nebze olsun ödemeye çalışıyoruz. Ben bu vesileyle vatanlarını bedenlerinden üstün tutan tüm gazilerimizin Gaziler Günü’nü yürekten kutluyorum. Cenab-ı Allah tüm gazilerimize uzun ve sağlıklı ömürler versin” şeklinde konuştu.

Kendileri adına böyle bir program düzenlenmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirten gaziler de, “Böyle bir organizasyonda bizleri bir araya getirdiği için Belediye Başkanımız Atila Aydıner’e ve ekibine teşekkür ediyoruz” diyerek duygularını dile getirdiler.

Programın sonunda ise şehitler ve vefat eden gazilerin ruhları için dualar edildi.
Kaynak: iha