Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Mersinlilerin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladılar.

Akdeniz Belediye Başkanı Pamuk, 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos’ta Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 95. yılı dolayısıyla mesaj yayınladı. Mesajında, 95 yıl önce tüm imkansızlıklara rağmen üzerine gelen düşmanlara karşı kahramanca bir mücadele ortaya koyan Türk halkının, tüm dünyaya örnek olmuş bir kurtuluş destanı yazdığını vurgulayan Başkan Pamuk, “Bu zaferi bize armağan eden Gazi Mustafa Kemal ve tüm istiklal şehitlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Birlik ve beraberlik içinde kahramanca çarpışarak vatanı için şehit olmaktan korkmayan bir halka hiçbir düşman karşı duramaz. 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında halkımız oyuna gelmemiş, ülkemizde oynanmak istenen oyunu görmüş ve hainlere gereken dersi vererek, ülkemizin bağımsızlığını bir kez daha kendi kanıyla, canıyla güvence altına almıştır. Bağımsızlığının aşığı bir halkın ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 30 ağustos Zafer Bayramımızın 95. yılını kutluyorum” dedi.

Aşut: “Aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun"

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Aşut da yayınladığı mesajda, "Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan ve Türk Milleti’nin büyük sıkıntılar ve yokluklar içinde verdiği var olma mücadelesinin zaferle taçlandırılmasının simgesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıldönümünü kutlamanın gurur ve onurunu yaşıyoruz. 1922 yılında, 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos’ta Dumlupınar’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, tarihimizin en önemli başarılarından birisidir. Büyük zaferin 95. yılında, 30 Ağustos, ülke topraklarının, işgal kuvvetlerine bırakılmayacağının açık bir ifadesidir. Bu büyük destana, birlik ve beraberliğimize her zaman sahip çıkarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğü ve bekası için yorulmadan çalışarak, Ulu Önderin ilke ve değerlerinden aldığımız güçle uygarlık yolunda kararlı ilerleyişimizi sürdürerek ve ülkemizi dünyanın en büyük ekonomilerinden birisi yaparak layık olacağız. Aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun" ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha