Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Şırnak’ın İdil ilçesindeki sokağa çıkma yasağının ardından küçük zararları hızlı bir şekilde telafi ettiklerini belirterek, Cizre’de 2 bin, Silopi’de bin 200, İdil’de ise 750 kişinin istihdam edildiğini kaydetti.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, beraberindeki Şırnak Valisi Ali İhsan Su ile birlikte, İdil ilçesine gelerek, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. İlk olarak esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Yılmaz, ardından muhtarlar, din görevlileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri ve öğretmenlerle bir araya geldi. İlçe Müftülüğü konferans salonunda yapılan toplantının basına açık bölümünde konuşan Bakan Yılmaz, ilçedeki küçük zararları hızlı bir şekilde telafi ettiklerini kaydetti. Evleri ağır hasarlı olan vatandaşlara daha sağlıklı ve sağlam konutlar temin edeceklerini anlatan Yılmaz, “Vatandaşlarımızın zararlarını giderme yönünde çalışmalarımızı başlatmış bulunmaktayız. Diğer yandan sosyal yardımdan yararlanmak için kaymakamlıklarımız ve valiliklerimizin her türlü desteğe hazır olduklarını belirtiyorum. Bir diğer taraftan da ekonomik olarak bu bölgemizin canlanması için gayret ediyoruz. Esnafımıza dönük zarar ziyanları tespit edip, bunları karşılıyoruz. Esnafımıza faizsiz kredi desteği imkanı sağlıyoruz ve yine yerel ekonomin hızlı bir şekilde canlanması, sosyal problemlerin hızlı bir şekilde aşınması için toplum yararına dayanışma programları hayata geçiriyoruz” dedi.
“HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ”
İş-Kur aracılığı ile Cizre’de 2 bin, Silopi’de bin 200, İdil’de ise 750 gencin istihdamını sağladıklarını anlatan Bakan Yılmaz, şunları kaydetti:
“Gençlere verdiğimiz ücretlerle yerel ekonomi canlansın istiyoruz. Bu konulardaki çalışmalarımızı hala sürdürüyoruz. Yapılan toplantılarımızın amacı da masa başında oturmak değil muhtarlar, öğretmenler ve imamlarında görüş fikirlerini almak ve dinlemektir. Diğer yandan da hükümetimizin politikalarını sizlerle paylaşmak, anlayışını ortaya koymaktır. Kalkınmamızı da geleceğimize de hep birlikte sahip çıkacağız."
Kaynak: iha