ARTVİN-Dar Vadinin Gizli Hazinesi 238 metre yüksekliğe ulaştı. Yusufeli Barajında gövde yüksekliği 238 metreye yükselirken dökülen gövde beton miktarı 3 Milyon 620 Bin metreküp seviyesine ulaştı.  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu:   “Yusufeli Barajı VE HES Projesinin 2021 yılında bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Yusufeli Yeni Yerleşim Yerinde incelemelerde bulundu. Proje tamamlandığında Yusufeli-Artvin-Erzurum yolu çok daha güvenli olacağını belirten Bakan Karaismailoğlu, açılan 40 tünel ile artık ağır kış şartlarından etkilenmeyecek ve güzergah her daim açık kalacağını söyledi.

Burada açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu; “Yusufeli Barajı Dünya’nın en yüksek 3. büyük barajlarından bir tanesi. Bizlerde ulaştırma ve alt yapı bakanlığı olarak bu barajla ilgili mevcut kullanılan yollar su altında kalması nedeniyle alternatif yollar yani relokasyon yolları ile ilgili çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. 69 kilometrelik bir yol imalatı yapıyoruz. Bu yol imalatının 56 kilometresi tünel olarak inşa ediliyor.  Örnek vermek gerekirse aslında bizim Artvin’de şuanda çalışan Artvin genelinde 51 kilometrelik tünel yolumuz var. Yani 2023 yılına kadar Türkiye genelindeki toplam tünel yol uzunluğu 50 kilometreyken biz sadece Artvin’de şuan çalışan tünel olarak 51 kilometre tünel işletmesi yapmaktayız. Bununla birlikte 56 kilometre Yusufeli barajın nedeniyle yaptığımız yollarla birlikte aşağı yukarı 100 kilometrenin üzerinde tünel yola sahip olacak Artvin geneli.

-Artvin’e yakışır yatırımları yapmaya devam ediyoruz

Burada 69 kilometrelik yol sadece barajla ilgili yollar değil buradaki yaşamı devam ettirecek yolları da burada çalışıyoruz.

Bu yollarla birlikte Artvin- Erzurum, Artvin- Ardahan, Artvin- İspir yolları da yeniden yapılanmış oluyor. Daha konforlu daha güvenlikli yollara katılmış oluyor.

Burada yaklaşık 5 bin civarında çalışanımız var. Burada hummalı bir çalışma var. Ülkemize Artvin’e yakışan projeler yapıyoruz. Yusufeli Barajı ve yolları da yine aynı şekilde ülkemize yakışır işler yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl buralar şekillenecek. Barajda su tutmaya başlanacak. Bizim yollarımızda faaliyete geçecek.  Tabi 69 kilometre yol ve 56 kilometre tünel bunun yanında Bin 700 kilometre yani 17 adet de köprüler var. Köprü imalatı var. Tünellerde yüzde 65’ler seviyesindeyiz. Viyadüklerde köprülerde de yüzde 85’ler seviyesindeyiz. Bölgede ekonomik çok büyük bir değer katacak Yusufeli barajı” ifadelerini kullandı.

Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, “Bugün Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu ilçemizde yapımı devam eden Yusufeli Barajı ve Bağlantı yollarını incelemek üzere ziyaret bulundu. Belediye Başkanlığımızı ziyaretinde Bakanımız Kara İsmailoğlu’na Milletvekilimiz ile birlikte ilçe merkezinde yapımı devam eden viyadük inşaatı nedeniyle yaşanan sorunları dile getirdik.dedi.

Editör: TE Bilişim