Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bugün temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile atılan “15 Mart Çanakkale Köprüsü" ile ilgili olarak, “Çanakkale geçilmez destanı yazıldı ama biz Çanakkale’yi kendimiz geçeceğiz, düşmana geçirtmeyiz. O bakımdan bugün Sayın Cumhurbaşkanım, Başbakanım dünyanın en büyük köprüsünün temelini atıyor” dedi.

Bakan Eroğlu, 16 Nisan da gerçekleştirilecek “anayasa değişiklik” referanduma çalışmaları kapsamında çeşitli temaslarda bulunmak üzere memleketi Afyonkarahisar’a geldi. Bakan Eroğlu, programı kapsamında Afyonkarahisar Valiliği tarafından termal bir otelde gerçekleştirilen “18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” etkinliğine katıldı. Programa Bakan Eroğlu’nun yanı sıra Vali Aziz Yıldırım, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Jandarma Alay Komutanı Albay Orhan Sırma, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, protokol üyeleri, şehit aileleri ve gaziler ile yakınları katıldı.

Gerçekleştirilen programın açılışında konuşan Bakan Eroğlu, şehit aileleri, anaların, babaların, yavruların ve eşlerin mahzun olmaması gerektiğini, nitekim 80 milyonluk Türkiye’nin onların yanında olduğu vurgusunda bulundu. Şehitlerin peygamberimiz H.Z. Muhammed’in (S.A.V.) yanında cennet bahçelerinde olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, “Dolayısıyla onlar diridir. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz bizim başımızın tacıdır. 80 milyon vatandaşımız sizlerin kardeşi, annesi, babası ve evladıdır. Bundan dolayı mahzun olmayın. Sizlere gönlümüz bütünüyle açıktır. Ne yapabilirsek yapacağız. Bizde şehitlerimizin bütün hatırasına barajlara isim veriyoruz çünkü bu şehitlerimizin ismi ilelebet yaşaması lazım. Yine şehitler ormanı kuruyoruz. Onlar için ne yapılsa azdır diye düşünüyorum” dedi.

“15 Mart Çanakkale Köprüsünü inşallah kahramanlarımızın adına inşa edeceğiz”

Konuşmasında 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümü olduğunu hatırlatan Bakan Eroğlu, “Çanakkale geçilmez destanı yazıldı ama biz Çanakkale’yi kendimiz geçeceğiz, düşmana geçirtmeyiz. O bakımdan bugün Sayın Cumhurbaşkanım, Başbakanım dünyanın en büyük köprüsünün temelini atıyor. 15 Mart Çanakkale Köprüsünü inşallah kahramanlarımızın adına inşa edeceğiz. Neticede bu güzelliklerin gerçekleşmesini Allah’tan niyaz ediyorum. Sizler için ne yapsak azdır. Allah sizlerden razı olsun” şeklinde konuştu.

Program daha sonra verilen ikramlar ile sona erdi.
Kaynak: iha