Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Sarıkamış AK Parti İlçe Başkanlığı kongresine katıldı.

Sarıkamış Belediye Toplantı Salonu’nda düzenlenen ve Saygı Duruşu ile İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongre de konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Şimdi lider kafanız, eğer kafada arıza varsa zaten o vücuttan bir hayır beklemeyin. Allah şükür, rabbimize şükrediyoruz ki liderimiz sadece bizim için değil. Sadece bu coğrafya için değil, bütün dünya için, bütün dünyada ki mazlumlar ve mağdurlar için çok önemli bir şahsiyet, çok önemli bir kafa çok önemli bir önder, bu konuda hiç şüphe yok. Elbette ki onun yanındaki ekibi, başbakanımız, bakanlarımız, milletvekillerimiz, genel merkezimizdeki sorumlularımız çok çok önemli, onların hepsine çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bakan Arslan, “Bu bizim şansımız ama kafa istediği kadar sağlam olsun, eğer vücuttaki azalardan biri sıkıntılı ise, kılcal damarlardan biri sıkıntılı ise o zaman o vücut yeteri kadar sağlıklı olmaz. Yeteri kadar verimli olmaz, dolayısıyla kılcal damarlarında saat gibi takır takır çalışması lazım. Ana damarların zaten çalışması lazım. Diğer organlarında çalışması lazım. İşte teşkilatlarımızın böyle bir fonksiyonu var. Ya zaten Cumhurbaşkanı çalışıyor, başbakan çalışıyor. Yukarıdakiler çalışıyor. Biz çalışmazsak ta olur. Sakın ha, sakın ha demeyin dolayısıyla siz vücudun diğer fonksiyonlarını sağlıklı bir şekilde yerine getirmeniz lazım ki, biz hem Türkiye’yi ortaya koyduğumuz hedeflere taşıyalım. 80 milyonun daha müreffeh yaşayabilmesi için yol yürüyelim. Ve Dünya 5’ten büyüktür diyoruz ya, geçmişte de deniyordu, anlam ifade etmiyordu. Şimdi lider üçlü olunca, sözü etkili olunca anlam ifade ediyor. Şimdi lider güçlü olunca dünyadaki mazlumlar ve mağdurlar gözünü Türkiye’ye dikiyor. Yüzünü Türkiye’ye dönüyor. Duasını Türkiye ve Türkiye’nin lideri için yapıyor. İşte onun için güçlü olmalıyız. Güçlü olmanın yolu sizlerin her birinin, ama her birinin kendini önemli addetmesi ve buna göre çalışmasından geçiyor” diye konuştu.

AK Parti Sarıkamış İlçe Başkanlığı Kongresi’nde sırasıyla AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey ve İl Başkanı Adem Çalkın ve Belediye Başkanı Göksal Toksoy’da birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi.

Sarıkamış AK Parti İlçe Başkanlığı’na mevcut Başkan Serkant Aykul ve Ziya Yıldız’nın yarıştığı kongrenin sonucunu delegelerin kullanacağı oylar belirleyecek.

Öte yandan Bakan Ahmet Arslan, daha sonra Sarıkamış’ta yapımı devam eden Şehitlik Müzesi ve Tören alanda bir takım incelemelerde bulundu. Bakan Arslan, buradaki incelemelerinin ardından Kars’a hareket etti.
Kaynak: iha