Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bir takım incelemelerde bulunmak üzere Kars’a geldi.

Bakan Ahmet Arslan’ı Harakani Havalanı’nda Vali Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murataza Karaçanta, Milletvekili Selahattin Beyribey, Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, protokol üyeleri ve partililer karşıladı. Buradan Kars Valiliği’ne geçen Bakan Ahmet Arslan, Vali Rahmi Doğan’dan Kars’ta yapılan yatırımlarla ilgili brifing aldı.

Valilikte basın açıklaması yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Dünya Projesi olan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattı çalışmalarında incelemelerde bulunacağını ve BTK hattında gelinen son noktayı yerinde göreceklerini söyledi.

Arslan, "Ne yazık ki ülkemizde son üç gündür, zaman zaman ülkemizin bekası için şehitlerimiz oluyor. Tabi mücadele devam ettiği sürece şehitlerimizin de olabilecek. En son helikopter kazasında 13 şehidimizin aynı anda olması, gerçekten gerek Türkiye’yi ve gerekse bizleri derinden üzdü. Bu anlamda bütün şehitlerimize rahmet diliyoruz. Ailelerine başsağlığı ve sabır diliyoruz" dedi.

Ülke için çok önemli olan üç projeyi incelemek üzere Kars’a geldiğini ifade eden Bakan Ahmet Arslan, "Ülkemiz için çok önemli olan projesi teknik arkadaşlarımızla birlikte inşallah yerinde inceleyeceğiz. Bakü-Tiflis-Kars projesi evet bölgemiz için çok önemli, ama ülkemiz için ve dünya için çok daha önemli bir proje, onun ilerleyişi memnuniyet verici ama yarın kendi gözümüzle tekrar bir sahada göreceğiz. Ve daha da önemlisi biz Haziran sonu Temmuz başında bitirmeyi hedefliyoruz. Ancak Gürcistan tarafındaki ilerlemeyi de göreceğiz. Ona göre her iki tarafın birlikte ne zaman hizmet verebileceğini inşallah yarın birlikte göreceğiz" diye konuştu.

Bakan Ahmet Arslan, Çıldır’da Aşık Veysel Tüneli ile Posof’ta kışın temeli atılan Ilgar Dağı Tünelinde de çeşitli incelemelerde bulunacaklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: iha