Aydın’da, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıl dönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Aydın’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalar Aydın Valiliği önündeki Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başladı. 30 Ağustos Zaferinin 95.yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Aydın Valiliği, Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Aydın Garnizon Komutanlığı tarafından valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Üstğ. Ömer Karaman yaptı. Üstğm. Karaman konuşmasında, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına temel teşkil eden 30 Ağustos 1922’de kazandığımız büyük zaferin 95.yılını milletçe kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Ülkemizde karabulutların dolaştığı bir ortamda Mustafa kemal Atatürk ve onun dava arkadaşları bağımsızlık meşalesi yakarak ‘Ya İstiklal, ya ölüm’ parolasıyla aydınlığa giden yolu aralamışlardır. Dünyanın en kahraman en savaşçı milleti 30 Ağustos’a gelindiğinde düşman kuvvetlerinin önemli bir bölümünü imha edip büyük zafer ile düşmana son darbeyi vurmuştur. Ardından 9 Eylül’de düşman İzmir’de denize dökülmüştür. Bu zaferle en son 15 Temmuz 2016 tarihinde hain darbe girişimi milletçe bastırılmasında görüldüğü gibi, Türk ulusunun son neferine kadar yok edilmedikçe Türk’ün İstiklalinin elinden alınamayacağı, Türklerin yalnız askeriyle değil milletiyle topyekun olarak savaştıkları bir kere daha ispatlanmıştır. 30 Ağustos Zaferi Türk Ordusuna Silahlı Kuvvetler günü olarak armağan edilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri ülkemizin huzur ve bekasını sağlamak, bölgemizde ve dünyada sürekli barışın tesisine katkıda bulunmak için tarihinden ve milletinden aldığı güçle moderne harp silah ve teçhizatıyla güçlü ve dinamik personeliyle ulaştığı yüksek eğitim seviyesiyle azimli ve kararlı komuta kademesiyle doslarının ve ülkemizin gtüvencesi düşmanlarımızın korkulu rüyası olmaya devam etmektedir” dedi.

Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından valilikte tebrikat töreni düzenlendi. Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, tebrikleri kabul etti.

30 Ağustos Zafer Bayramı törenine Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan yardımcısı Evrim Karagöz, Askerlik Şube Başkanı Albay Rafet Yalçın, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu idari ve askeri erkan katıldı.

Zafer Bayramı kutlamaları kent meydanında devam edecek

30 Ağustos Zafer Bayramının 95.yıl kutlamaları Atatürk Kent Meydanında devam edecek. Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler gece geç saatlere kadar devam edecek. Gün boyunca zeybek gösterisi, oyunlar, mehteran, halk oyunları ile devam edecek etkinlikler saat 21.00’da Derya Uluğ konseri ile devam edecek. Konser sonrası havai fişek gösterisi ile etkinlikler son bulacak.
Kaynak: iha