Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Cumhuriyet Bayramı’nı görkemli bir törenle kutladı.

ATSO tarafından Kaleiçi’nde hizmete açılan ATSO Kaleiçi Evi’nde düzenlenen kutlama programı ve konsere ilgi büyük oldu. Konser öncesi konuklara Antalya’nın geleneksel lezzetlerinden olan Tirmis ve 18’in Bağaçası ikram edildi. Gecede Atatürk’ün sevdiği şarkılar, aryalar ve türküler davetlileri kimi zaman hüzünlendirdi kimi zaman coşturdu. Cumhuriyet’in kuruluş yıllarında düzenlenen Cumhuriyet Baloları’nı anımsatan gecede türküler ve marşlar hep bir ağızdan söylendi.

ATSO Başkanı Davut Çetin, “Atatürk’ün en büyük eserim dediği Cumhuriyetimiz’in 94. Kuruluş yıldönümünü coşkuyla kutlarken, Büyük Önder’i, silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyorum” dedi.

Antalya Kültür Sanat(AKS) 29 Ekim’de ücretsiz

Cumhuriyet Bayramı’nın 94. Kuruluş yıldönümünü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlediklerini belirten Davut Çetin, “Antalya Kültür Sanat’ta Cumhuriyetin yetiştirdiği; Fikret Mualla, Abidin Dino, Avni Arbaş’ın da aralarında olduğu 8 büyük ressamın eserlerinin yer aldığı sergimiz 29 Ekim Pazar günü ücretsiz gezilebilecek” diye konuştu.

Cumhuriyet coşkusu denize taşınıyor

29 Ekim Pazar günü geleneksel 11. ATSO Cumhuriyet Kupası Yat Yarışları’nın yapılacağını ifade eden Çetin, “Yarışları denizden takip etmek isteyen hemşehrilerimiz için saat 10.00’da Büyük Liman’dan 600 kişilik bir tekne kaldırıyoruz. Dileyen hemşehrilerimiz sahilden ve falezlerden yarışı izleyerek bu coşkuya ortak olabilirler” ifadesini kullandı.
Kaynak: iha