Antalya’da hafta sonunun sıcak oluşunu fırsat bilen vatandaşlar ile tatilciler sahillere akın etti. Vatandaşlar hemen 30 kilometre yukarıda bulunan dağlardaki kar manzarası eşliğinde deniz, güneş ve piknik keyfi yaptı.

Hava sıcaklığının 16 derece, deniz suyu sıcaklığının ise 15 derece ölçüldüğü Antalya’da hafta sonunu fırsat bilen vatandaşlar Konyaaltı Sahili’ne akın etti. Yerli ve yabancı turistlerin de doldurduğu plajda tatilciler, denizin ve güneşin keyfini çıkartırken, bazı vatandaşlar ise aileleriyle birlikte deniz manzarasına karşı kahvaltı yaptı. Hatıra için bol bol selfie de çekinen vatandaşlar, sahilde kitap okudu, yürüyüş yaptı.

“Sivas’ı bıraktığımda en son kar yağıyordu, buraya yaz gelmiş”

Sahilde denizin keyfini çıkaran doktor Kemal Güntekin, 20 yıldır Antalya’da olduğunu ve bütün kış boyunca denize girdiğini söyledi. Antalya’da yaşamanın ayrıcalık olduğunu söyleyen Güntekin, “Özellikle denizinden faydalanabilirseniz. Deniz çok temiz, balıkları görüyorsunuz, onlarla birlikte yüzüyorsunuz” diye konuşurken, Sivas’tan arkadaşlarıyla birlikte Antalya’ya gelen Sena Özcan da, “En son Sivas’ı bıraktığımda kar yağıyordu, buraya resmen yaz gelmiş. Biz de tadını çıkartıyoruz şu anda. Denize girmeyi düşünüyorduk ama buranın da Sivas gibi soğuk olduğunu düşündük, hazırlıklı değildik o yüzden giremiyoruz” dedi.

Ailesiyle birlikte denize karşı piknik yapan Mehmet Kalem ise güneşinin ve havasının insanı cezp ettiğini belirterek, “İkimiz de yoğun bir şekilde çalıştığımız için Pazar günümüz var. Çocuğumuzla birlikte denize kenarı olsun, orman havası almak için yukarılara gidiyoruz. Biliyorsunuz 30 kilometre yukarıda kar var. Gidip onun da keyfini çıkartabiliyorsunuz bu şehirde. Burası çok güzel bir şehir, kıymetini bilmemiz lazım. İnsanların buraya zarar vermeden bu doğayı havayı güzel bir şekilde yaşaması gerekiyor diye düşünüyorum” diye konuştu.
Kaynak: iha