10 günlük Kurban Bayramı tatilinde Antalya’yı tercih eden tatilciler sahilleri doldurdu.

10 günlük Kurban Bayramı tatilinin bir bölümünü turizmin başkenti Antalya’da geçirecek olan tatilciler sahillerle akın etti. Hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu Antalya’da tatilcilerin adresi Akdeniz’in mavi suları oldu. Konyaaltı sahilini tercih eden tatilcilerin bir kısmı çocuklarıyla deniz keyfi yaparken bazıları ise şemsiye altında güneşlenmeyi tercih etti. Sıcak havaya rağmen sahillerdeki doluluk dikkatlerden kaçmadı. Sahilde çok sayıda gurbetçi vatandaşın da olduğu görüldü.

Ankara’dan tatile gelen Hakan Metin, Antalya’yı çok sevdiklerinden dolayı her yıl kente geldiklerini söyledi. 10 günlük Kurban Bayramı tatilinin 5 gününü Antalya’da geçireceklerini ifade eden Metin, "Ailemle geldim. Burada da akrabalarımızı ziyaret ediyoruz. Antalya’nın tarihi yerlerini gezeceğiz. Denizi çok seviyoruz, güzel vakit geçiriyoruz. Çocuklarım deniz keyfi yapıyor. Bayramımızı da memleketimizde geçireceğiz" dedi.

Danimarka’dan Antalya’ya gelen Cengiz Kara, "Ülkemi çok seviyorum. Devletime Allah’ım kaza bela vermesin. Kurban Bayramı’nı Antalya’da geçireceğim. Kurbanımı da vakfa bağışladım. Çocuklarımla tatildeyiz. Sık sık denize gelerek tatili değerlendiriyoruz. Ülkemin kurban bayramını kutluyorum" diye konuştu.

Antalya’da 10 günlük bayram süresince 1,5 milyon yerli turistten 1,5 milyar dolar gelir bekleniyor.
Kaynak: iha