Antalya’nın Alanya ilçesinde etkili olan sıcak hava nedeniyle gündüz saatlerinde sahiller turistlere kalırken, yerli halk ise akşam saatlerinde denize girmeyi tercih ediyor.

Hava sıcaklığı 34, nem oranının yüzde 74, deniz suyu sıcaklığının ise 29 derece ölçüldüğü ilçede sıcak hava ve güneş sebebiyle gündüz vakti denize giremeyen Alanyalılar, akşam saatlerinde denize girerek serinliyor. Güneşin etkisini yitirmesinin ardından soluğu tarihi Kızıl Kule’nin alt tarafında bulunan Soğuk Kapı Plajı’nda alan vatandaşlar, denizin keyfini çıkarıyor. Bazıları da manzara eşliğinde kumlara uzanıp güneşin batışını izliyor. Denize gündüz yerine akşam girmeyi tercih edenler geç vakitlere kadar plajlarda kalıyor.

Uzun süredir Alanya’da olduğu aktaran Bekir İlhan, gündüz vakti nem oranın çok yüksek ve havanın sıcak olduğunu söyledi. İlhan, "Akşamları da Kızıl Kule’nin ön tarafında denize giriyoruz. Daha güzel ve serin, gündüz girildiği gibi akşamları da girilebiliyor ve hoş bir vakit geçirilebiliyor. Soğuk Kapı Plajı 100 metre uzunluğunda çok güzel bir yer. Buraya aileler daha çok geliyor ve rahat ediyorlar. Bütün arkadaşlarımıza ve tatile gelen insanlara Kızıl Kule’nin arkasındaki plajı tavsiye ederim” dedi.

“Şimdi denizden çıktım çok memnun kaldım”

Plajın ufak bir sorunu olduğu söyleyen İlhan, ”Akşamları plajının olduğu kısım ışıklandırma yapılırsa daha güzel bir şekilde insanlar güven içerisinde denize girebilir ve serinleyebilir. Hem nem yok, hem deniz sıcak, hem de çok güzel. Şimdi denizden çıktım çok memnun kaldım. Çok hoş ve güzel ortamı konumu var” diye konuştu.

Tatil için Alanya’ya geldiğini akşam vakti tavsiye üzerine denize girdiğini belirten bir vatandaş ise "Alanya çok güzel ama bir sıcak ve nemli. Buraya gelmelerini tavsiye ediyorum. Çok güzel bir denizi var” ifadelerini kaydetti.
Kaynak: iha