Alanya Belediyesi, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde Türkiye Aşçılar Derneği’nin düzenlediği 6. Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması’nda Alanya’nın yöresel yemeklerini tanıttı. Ana mutfağı Alanya olan ve kurulan dev yemek standında yaklaşık 5 bin kişiye Alanya yemekleri dağıtıldı.

İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve yaklaşık 300 firmanın katılımıyla gerçekleşen 6. Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması’nın bu yılki ana mutfağını Alanya oluşturdu. Alanya Belediyesi’nin fuar alanına kurduğu dev Alanya Geleneksel Mutfağı standında Alanya’nın yöresel tatları buluşmaya katılanlara tanıtıldı. Kurulan stantta Alanya’ya özgü 108 çeşit yemek ve yöresel tatlar yaklaşık 5 bin kişiye sunuldu. Ayrıca stantı Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanyalı Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, sosyete kasabı olarak bilenen Cüneyt Aşan, Eski Türkiye Güzeli Zerrin Arbaş ziyaret etti.

Alanya standı hakkında açıklama yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması’yla Alanya’nın tarihi ve kültürel dokusunu yöresel değerlerini hiç bozmadan gelecek nesillere aktarmaya çalıştıklarını söyledi.

“Atalarımızdan miras kalan mutfağımızı yaşatmak istiyoruz”

Etkinlikte Alanyalı ev hanımlarının, tamamen yerel ürünlerden oluşan geleneksel pişirme yöntemleriyle yemekleri hazırladıklarını aktaran Başkan Yücel, "Tatlılar ve tarımsal ürünler, burada Alanya Belediyesi’nin tanıtım standında sergilendi. Burada tattırdığımız yöresel lezzetleri, Alanya’ya gelen misafirlerimiz yöresel yemek yapan restoranlarımızda bulabilir" dedi. Göreve geldikleri günden bu yana çeşitli çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Yücel, "Deniz, güneş, kum, doğa ve tarihin dışında yerel öğelerimizi, kültürel değerlerimizi, farklılıklarımızı, yöresel lezzetlerimizi Alanyamızın tanıtımında pazarlama öğesi olarak kullanmak için çeşitli faaliyetler yürütmekteyiz. Alanya, artık ipeği, muz lifi ve yemekleri ile de ön plana çıkmaya başladı. Pek çok medeniyete ait yemek kültürlerini içinde barındıran ilçemiz çok zengin bir mutfak mirasına sahip. Atalarımızdan miras kalan Alanya mutfağını gelecek nesillere aktarmak ve yaşatmak istiyoruz" diye konuştu.
Kaynak: iha