Aksaray’da tarım platformu üyeleri bir araya gelerek Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatı’na destek verdi.

Aksaray’da tarım platformu üyeleri 15 Temmuz Milli İdare Meydanı’nda bir araya gelerek, Zeytin Dalı Harekatı’na destek verdi.

Ziraat Odası Başkanlığı, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Ticaret Borsası Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinden oluşan Tarım Platformu üyelerine AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz ile Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı da katıldı. “Tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan” pankartı ile meydanda STK’lar adına açıklama yapan Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, “Aksaray Tarım Platformu olarak Aksaraylı üreticilerimizin adına Afrin Zeytin Dalı operasyonunda başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerini destekleyerek, milli birlik ve beraberlik içerisinde hükümetimizin yanında olduğumuzu belirtiyoruz. Ne demiştik, ’bir gece ansızın geliriz’ demiştik. Sefer bizden, zafer Allah’tan. Allah ordumuzun yardımcısı olsun. YPG, KCK, PKK, PYD, DEAŞ kahrolsun. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Ben Kürt kökenli biriyim. Türkiye Cumhuriyetinde yaşıyorum. Bayrağımız, dinimiz, ırkımız bir. Bu yapılan operasyon Kürtlere değil, bölücü vatan hainlerinedir. Biz Aksaraylı olarak vatan hainlerinin karşısında dimdik duruyoruz. Gece gündüz cephedeki askerlerimizin yanındayız" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz de Suriye’de uzun süredir bir terör koridorunun oluşturulmaya çalışıldığını, Türkiye’nin buna asla izin vermeyeceğini belirterek, "Sınıra yakın bölgemizde terör örgütü PKK, KCK, DHKP-C, YPG gibi bütün terör örgütlerinin uzaklaşması için daha önce tüm uyarılarımızı yapmıştık. Bu bölgede asla bir terör devleti ve koridoruna izin vermeyeceğimizi, orada yapılan yığınakları bir tehdit olarak algıladığımızı belirtmiştik. Bizim Suriye topraklarında gözümüz yok. Orada bulunan Arap, Kürt bütün kardeşlerimizin huzur içinde yaşaması için hükümet olarak elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam ediyoruz" diye konuştu.

Sınırlarımızda yaşanan şiddet, çatışma sarmalı ile terör örgütlerinin faaliyetleri sonucunda 370 bini Kürt olmak üzere 3 buçuk milyon masum insanın yerlerinden, yurtlarından ayrılmak zorunda kalarak gidecek tek yer, sığınılacak tek güvenli liman olarak Türkiye’yi gördüğünün altını çizen İnceöz, “Nitekim ülkemiz yaptığı insan ve vicdan odaklı politikalarla bu sığınmacılara sahip çıkmış ve bugün dünyada mültecilere en fazla yardımı yapan ülke konumuna gelmiştir. Bu açıdan Türkiye mazlum ve mağdurlar için güvenilir bir liman olurken; aziz milletimiz darda kalana ulaşan yardım eli olmuş, şanlı bayrağımız güvenin teminatı ve yarınlara olan umudun adı olmuştur. Ülkemizin birlik ve beraberliği ve bölgede bulunan halkın huzur içinde yaşayabilmesi için PKK, PYD, YPG, DEAŞ gibi terör örgütlerinden o bölgenin arındırılması gerekiyordu. Türkiye sınırlarında oluşturulmak istenen terör kuşağına son vermek, bu terör kuşağını oluşturan unsurların özellikle son günlerde hedef gözetmeksizin hastaneleri ve dolayısıyla sivilleri de hedef alan saldırılarına son vermek amacıyla bu harekatı başlatmak mecburiyetinde kalmıştır. Suriye’de yaşanan şiddet ve istikrarsızlıktan nemalanan, ülkemiz güney sınırı boyunca alan kazanan, maalesef bazı müttefiklerimizden de gördüğü destekle bölgede ülkemizi, demografik yapıyı ve sivilleri hedef alan terör örgütü PYD gibi unsurların son durumu da bu harekatın gerçekleştirilmesini mecbur kılmıştır. Nasıl 15 Temmuz’da meydanlarda olduysak bugün de Mehmetçiğimiz için meydanları doldurarak dualarımızla yanlarında olduğumuzu ilan ediyoruz. Gazamız mübarek olsun. İnşallah orada terör devleti kurmaya çalışanlara ve teröristlere karşı ordumuz muzaffer olacak" diye konuştu.

Türkiye’nin askeri, polisi, korucusu ve vatandaşıyla tam 40 yıldır terörle amansız bir mücadele içinde olduğunu kaydeden İnceöz, “Türk Silahlı Kuvvetlerinin ordusu yaklaşık 40 yıldır terörle mücadele eden bir ordu. Bu ordu terörle mücadele konusunda dünyanın en iyi orduları arasında. Bu manada, Zeytin Dalı operasyonu sırasında sivillerin zarar görmemesi için elindeki tüm imkanları seferber etmiş durumda. Operasyonu hedef almak ve Türkiye’yi uluslararası arenada zor durumda bırakmak isteyenlerin iftiralarında iddia ettiği gibi sivillere ve masum insanlara yönelik herhangi bir eylem asla söz konusu değildir. Tam tersine şu an Afrin’de PYD’nin yaptığı gibi bu terörist unsurların sivilleri kendileri için canlı kalkan olarak kullandıklarını görmekteyiz. Bu noktada operasyonu icra eden unsurlarımız azami dikkati, gayreti ve hassasiyeti kılı kırk yararcasına göstermektedir; göstermeye de devam edecektir” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha