WASHINGTON (AA) - ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, bu yıl sonunda yapılacak başkanlık seçimine girmeme kararından pişmanlık duymadığını söyledi.

Biden, Washington Post ile Politico gazetelerine verdiği ortak mülakatta, "Yarışa girmediğim için hiç pişman değilim ama görüşlerimin bilinmesi için çalışmaya devam edeceğim" dedi.

Bu durumun Demokrat Parti içindeki tartışmaları etkileyebileceğini ifade eden Biden, partinin başkan adayı olmak için yarışan Hillary Clinton ile Bernie Sanders'tan herhangi birini destekleyebileceğini belirtti.

"İkisinden biri, fark etmez" diyen Biden, önemli olanın başkanlığı Demokrat adayın kazanması olduğunu söyledi.

Biden, başkan aday adayları Clinton ve Sanders'ın kampanyaları sırasında Barack Obama döneminde elde edilen ekonomik iyileşmeyi önemsiz gibi gösterdiğini söyledi ve iki adayı bunun için eleştirdi. Biden, "Bu büyük bir hata ve herkes bu hataya düşüyor" diye konuştu.

ABD Başkan Yardımcısı Biden, kendini sosyal demokrat olarak tanımlayan Bernie Sanders'ı ise gelir dağılımındaki eşitsizlik ve paranın siyaset üzerindeki etkisiyle ilgili görüşleri nedeniyle övdü.

Biden, "Bakın, artık Bernie'nin söylediği şeyler yaygın görüş oldu. Genel eğilim olarak artık 'Bir saniye, zenginliğin bir kesimin elinde yoğunlaşması bir felaket ve hiç adil değil' görüşü dile getiriliyor" ifadesini kullandı ve iki adayın savundukları görüşler arasında aslında genel olarak çok büyük farklar bulunmadığını kaydetti.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, kasım ayındaki başkanlık seçimi için Demokrat Parti'den aday olmayacağını ekim ayında açıklamıştı.

Geçen yıl 46 yaşındaki oğlu Beau Biden'ı kanserden kaybeden Biden, bir açıklamasında, "Karar almaktaki en önemli etken, ailemin ve benim bu iş için gerekli duygusal enerjiye sahip olup olmadığımız. Kendime 'Bunu yapabilir miyim' diye sorup duruyorum. İnanın ki yanıtı ben de bilmiyorum" demişti.

Beau Biden'ın, ölmeden önce babasına başkanlık için aday olması yönünde vasiyette bulunduğu öne sürülmüştü.

Joe Biden, 1988 ve 2008 yıllarındaki seçimde Demokrat Parti’den aday adayı olmuştu. Biden, 1988’deki yarıştan, İngiliz bir politikacının konuşmasını aynen aldığı ortaya çıktığı için ayrılmak zorunda kalmıştı. 2008’de Demokratlar içindeki adaylık yarışında Barack Obama’nın karşısına çıkan Biden, ön seçimlerdeki düşük oy oranını görünce çekilme kararı almış ve Obama ile Cumhuriyetçilere karşı mücadele vermişti.

Kaynak: aa