4.8 milyar dolarlık savunma zirvesi

Savunma Sanayii İcra Komitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplandı.

Toplantıda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterindeki yerli ve milli sistemlere yenilerini eklemeye yönelik projeler gözden geçirilerek yeni kararlar alındı. Toplantıda toplam 4.8 milyar ABD doları (yaklaşık 19 milyar TL) bedeli olan 29 proje değerlendirildi.

29 PROJE MASADA

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi tarafından toplantının ardından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: “Toplantıda, sınırlarımız içinde ve ülke sınırlarımızın güvencesi için sınır dışında harekatlarını başarıyla sürdüren ordumuzun ve güvenlik güçlerimizin gücüne güç katan yerli ve milli sistemlerimize yenilerini eklemeye yönelik projeler gözden geçirilerek yeni kararlar alınmıştır. Toplam 4,8 milyar USD (yaklaşık 19 milyar TL) bedeli olan 29 projenin değerlendirildiği toplantıda, savunma sanayiini geliştirme, güçlendirme ve destekleme amaçlı muhtelif yatırım ve iyileştirme faaliyetleri de gözden geçirilmiştir”

İLK KEZ ERDOĞAN BAŞKANLIĞINDA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ilk defa gerçekleşen toplantı, basına kapalı olarak 1,5 saat sürdü. Toplantıda, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ali Fidan ile Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir de hazır bulundu.

Editör: TE Bilişim