Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle mülteci durumuna düşen çocuklar için başlatılan ’Sevgimizi Dokuduk İlmek İlmek’ projesinin lansmanı yapıldı. 40 bin çocuğun kalbini ısıtacak projenin ilk adımı Beyoğlu’nda atıldı.

Beyoğlu Belediyesi ile ASİTANE Kültür Sanat Eğitim ve Dayanışma Vakfı, Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle mülteci durumuna düşen çocuklar için toplumdaki duyarlılığı güçlendirmek amacıyla ’Sevgimizi Dokuduk İlmek İlmek’ projesini başlattı. Binlerce mülteci çocuğu ısıtan özel projenin lansmanı Beyoğlu Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Toplantıya Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Gazeteci Yazar Ayşe Böhürler, ASİTANE Kültür Sanat Eğitim ve Dayanışma Vakfı Başkanı Hasibe Turan, vakıf üyeleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Başkan Ahmet Misbah Demircan programda mülteci çocuklar için örülen bere için ilmek attı. Bugüne kadar binlerce mülteci çocuğa ulaşan proje ile çocukların kalbi ısınacak.
Projeye katılarak destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun ördükleri bereler de program çerçevesinde mülteci çocuklara hediye edilecek.

"YAPILAN EN KÜÇÜK YARDIM BİLE DEĞERLİ"

Yapılan en küçük bir yardımın bile değerli olduğuna değinen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Ülkemizin içinde dışında bize yardım kampanyası ile ilgili bir davet gelirse, bu artık asli işimizdir. Devletimiz, bütün belediyeler, valilik, büyük çalışmalar yaptılar. 10 milyar dolardan bahsediliyor. Bütün bu büyük yardımların arasında bir küçük berenin nasıl bir etkisi olacağının cevabını yapılan çalışmalar çok iyi gösteriyor. O bereyi, atkıyı örmek çok zor değil. Maddi karışılığı da yok ama o emeği ona vermek, o eforu göstermiş olmak ve muhatapları açısından düşünün. Oradaki insanlar bizi düşünmüş, bizim için gayret göstermişler. Bu duyguyu onlara ulaştırabilmek de çok önemli. Belki fabrikasyon bir atkı ya da bereyi oraya götürmek o duyguyu onlara vermez" diye konuştu.

"BİZİM TOPRAKLARIMIZDA YARDIMLAŞMA DUYGUSU ÖN PLANDA"

El emeği ile yapılan her şeyin farklı bir öneme sahip olduğunu belirten Başkan Demircan, "’El yapımı binalarla, sanayi yapımı binalar arasındaki fark nedir?’ diye sorduğumuzda cevabı şu: el emeği verilen her şeyin duygusu fazladır. O emek o ürün üzerinden öyle bir yayılıyor ki siz onu hissediyorsunuz. Herkesin bir şey yapabileceği duygusunu geliştiren büyük bir proje bu. Bu proje sonrasında biz insanlarımıza şunu hatırlatacağız; sen de bir şey yapabilirsin.  Bizim topraklarımız yardımlaşma duygusunun ön planda olduğu topraklar. Müslümanlığında özelliği bu. Vermek üzere kurgulanmış bir kültürümüz var" dedi.
Kaynak: iha