13. PETROLEUM İSTANBUL 2017 FUARI SONA ERDİ 

Ülkemizde ve bölgemizde, alanının ilk ve tek etkinliği olan Petroleum İstanbul Fuarı sona erdi. 

İSTANBUL-Alanında dünyanın en büyük ve en çok ziyaret edilen fuarı Petroleum İstanbul, birçok yenilikle kapılarını ziyaretçilerine açtı. İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 13. Petroleum İstanbul Fuarı, yerli ve yabancı yüzlerce dev markayı, binlerce ziyaretçiyle buluşturdu.. 125 milyar TL’nin üzerindeki ekonomik büyüklüğü ile Türkiye’nin lokomotif sektörleri olan petrol ve LPG piyasalarının gelenekselleşen buluşması, bu yıl enerji sektöründe büyük değişimlerin yaşandığı bir döneme denk gelmesiyle büyük heyecan yarattı. 

Fuarla ilgili açıklamaların yapıldığı ve Petrol-LPG piyasalarına yönelik gelişmelerin değerlendirildiği basın toplantısında  PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, TABGİS Başkanı Ferruh Temel Zülfikar, Enerji Yayın Grubu Başkanı Sertaç Komsuoğlu ve Enerji Fuarcılık A.Ş. CEO’su Mustafa Akıncı  gerçekleştirilmiş olan Petroleum İstanbul 2017 Fuarı ile ilgili bilgiler verirken aynı zamanda akaryakıt sektörüne dönük değerlendirmelerde de bulundular. 

"PETROLEUM SEKTÖRÜ BİR ARAYA GETİRİYOR" 
  
Toplantını açılış konuşmasını yapan Enerji Fuarcılık A.Ş.  CEO'su Mustafa Akıncı, Türkiye'de yaklaşık olarak 14 bin civarında bayinin olduğunu belirterek, " Petroleum İstanbul bayilerin ve sektörün çok büyük bir çoğunluğunun bir araya geldiği büyük bir organizasyon" diye konuştu. 
   
"PETROLEUM İSTANBUL'DAKİ PAYLAŞIMLAR ÇOK ÖNEMLİ" 
  
Toplantıda Petroleum İstanbul Fuarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan PÜİS Başkanı İmran Okumuş, Petroleum İstanbul’daki paylaşımların çok önemli olduğunu belirterek, " Sadece Petroleum değil, enerji zirveleri de sektörü bir araya getiren önemli organizasyonlar" ifadesini kullandı. 
  
"FUARA DEV FİRMALAR KATILDILAR" 
  
Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren TABGİS Başkanı Ferruh Temel Zülfikar da; fuarın sektör için çok önemli olduğunu belirterek, " Biz de bu ailenin bir üyesi olarak bu fuarı destekliyoruz" diye konuştu. 

Petroleum İstanbul Fuarı’na, uluslararası enerji devi Vitol’e satışı gerçekleştiği duyurulan Petrol Ofisi, Türkiye’nin en büyük grubu olan Koç Holding’e bağlı enerji şirketleri TÜPRAŞ, Opet ve Aygaz, uluslararası sermayenin Türkiye’deki en büyük temsilcileri Shell, BP, Lukoil, Socar, İpragaz, GO, Hypco, yerli sermayenin sektördeki öncü markaları Aytemiz, Bpet, Qplus gibi devler başta olmak üzere petrol ve LPG piyasalarının önde gelen tüm oyuncuları ile bu piyasaya hizmet, ekipman ve teknoloji üreten firmalar katılıyor. Fuarda ayrıca EPDK da stant kurarak geniş bir kadroyla sektörün tüm oyuncularıyla buluştular.. 

HOPAPORT’TA FUARDA STAND AÇTI 

Petroleum İstanbul Fuarında bu yıl ilk defa HOPAPORT’ta stant açtı. HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer ve Lojistik Müdürü Hakan Pak Satın Alma Uzmanı Kaan Naili ile standta HOPAPORT’un tanıtımın yaparken, özellikle Liman sahasında kurulu bulunan ve 38 bin ton kapasiteli Tank Terminali hakkında ziyaretçilere ayrıntılı sunum ve bilgiler verdiler. 

HOPAPORT standına enerji piyasasında Uluslararası alanda ciddi yatırımları bulunan firmaların temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Genel Müdür Özer, HOPAPORT tank terminali bölgede önemli bir boşluğu dolduran konumdadır ve bundan dolayı da sektör temsilcilerinin ilgi odağı olmuştur. Biz Petroleum İstanbul 2017 Fuarında kendimizi Uluslararası piyasaya tanıtma adına amacımıza ulaştık” dedi. 

HOPAPORT standını ayrıca Ulusa basın ve sektör dergileri yöneticileri de ziyaret ederek Genel Müdür Özer ile röportaj yaptılar. 

Hayati Akbaş 

 
 

Editör: TE Bilişim