Kapalı alanlardaki ölümler önlenmeli

Son yedi gün içinde gemilerdeki kapalı alanlarda sekiz kişinin ölümüyle sonuçlanan Intermanager, gemicilik sektörünü bu zorlu gemi alanlarında güvenliği artırmak için birlikte çalışmaya çağırdı.

Raporlama süreci yavaş olabilse de, geçen hafta üç denizci ve beş kıyı işçisi kapalı alanlardaki kazalarda hayatını kaybetti ve bu yılki bilinen ölümlerin sayısı toplam 31'e çıktı. Gemi ve mürettebat yönetimi sektörünün uluslararası ticaret birliği olan InterManager, daha geniş denizcilik topluluğu adına bu olayların kayıtlarını tutar ve bunları Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün bir sivil toplum kuruluşu (STK) üyesi olarak düzenleyicilerle paylaşır ( IMO). Bu istatistikler, 1996'dan beri 197 kazada 224 denizci ve 86 kıyı personeli olmak üzere 310 kişinin kapalı alanlarda hayatını kaybettiğini ortaya koyuyor.

InterManager ve diğer sektör paydaşlarının lobi çalışmaları sayesinde IMO, gemilerde kapalı alana girişle ilgili düzenlemeleri gözden geçirmeyi ve güçlendirmeyi taahhüt etti.

CAPT. KUB SZYMANSKIInterManager Genel Sekreteri Kaptan Kuba Szymanski şunları söyledi: “Bir ölüm çok fazla ama yedi günde sekiz ölüm çok saçma. Bu, denizcilik camiasındaki herkesin çözmek için birlikte çalışması gereken, sektör çapında bir sorundur. Tank temizliği gibi yüksek riskli görevleri yerine getirmek için gerçekçi olmayan zaman baskısı altında kalan mürettebat üyelerimiz ve kıyı çalışanlarımız var ve hangi prosedür ve protokollerin takip edilmesi gerektiği konusunda gemiden gemiye değişen kafa karıştırıcı talimatlarımız var.

“Denizcileri suçlamak ve ek eğitim önermek yeterli değil. Kaza araştırmaları, insanların aldıkları kararları neden verdiklerini daha derinlemesine araştırmalı ve bu kararları hangi dış baskıların etkilediğini incelemelidir. Ve gemi mimarları ve inşaatçıları bu tehlikeli alanları mümkün olduğunca tasarlamak için daha fazla çalışmalıdır. Hiç kimse işini yaparken hayatını kaybetmemeli.”

Kargo ve Konteynerlerin Taşınmasına ilişkin IMO alt komitesi, gemilerdeki kapalı alanlara giren personelin güvenliğini sağlamak amacıyla Karar A.1050(27)'yi revize etme sürecinde olup, hedefin gelecek yıl tamamlanmasıdır. Karar A.1050 (27), “gemilerde kapalı alanlara girilmesine ilişkin tavsiyeler” ile ilgilidir.

Bilim adamından korkutan açıklama, "Akdeniz iklimi sıcaklık artışlarıyla birlikte karasal iklime doğru ilerliyor" Bilim adamından korkutan açıklama, "Akdeniz iklimi sıcaklık artışlarıyla birlikte karasal iklime doğru ilerliyor"

InterManager, daha önceki kapalı alan olaylarına katkıda bulunan hem insan unsurunu hem de gemi tasarımı faktörlerini hesaba katmak amacıyla revizyonun kapsamının geniş ve kapsamlı olması gerektiğine kuvvetle inanmaktadır. Kaptan Szymanski, "Gelecekte meydana gelecek bu tür olayların etkilerini hafifletmek ve umarım önlemek için gereken şey budur" dedi.

Editör: Fulya Tekin