Terimler ilk kez oluşturulup kullanılmaya başlandığında bazen seçilen kelimeler olguyu tam yansıtmayabiliyor, ancak zamanla kullanımı yaygınlaşıp zihinlere oturunca da ünsiyet kazanıp kalıcı hale geliyor. Yinede zamanın bu terimler üzerinde tasarruf hakkı

Terimler ilk kez oluşturulup kullanılmaya başlandığında bazen seçilen kelimeler olguyu tam yansıtmayabiliyor, ancak zamanla kullanımı yaygınlaşıp zihinlere oturunca da ünsiyet kazanıp kalıcı hale geliyor. Yinede zamanın bu terimler üzerinde tasarruf hakkı baki kalıyor.

Son zamanlarda bilim adamı isimlendirmesi yerini bilim insanına bırakıyor. Bu yerinde değişim eskilere göre sayıları artan bayan meslektaşları göze alarak Gemi adamı içinde başlatılabilir ve artık Gemi insanı isimlendirmesi kullanılabilir.

2011 yılı başından buyana daha yoğun olarak hem http://www.istanbulliman.gov.tr adresli web sitemizden online olarak, hem de Liman Başkanlığımız ‘Gemi adamı’ servisine gelen meslek elemanlarına uygulanan, Müsteşarlığımız resmi web sitesinde yayınlayarak paylaşmakta gecikme yaşamadığımız anket sonuçlarını artık üzerinde değerlendirme yapılabilecek olgunluğa ulaştı.

Anket yaklaşık olarak 700 kişiye ulaştırıldı. Bu rakamla anketimiz, benzeri yapılan anketler içinde katılımı en fazla olması yönüyle öne çıkıyor.

“Bu çalışma sonuçlarıyla Türk gemi insanlarının kişisel, sosyal ve mesleki bazı bilgileri ile çalışma şartları hakkında elde edilecek verilerin hem idaremiz, hem denizcilik mesleki eğitim kurumları, hem deniz işverenleri ve hem de denizci Sivil Toplum Kuruluşlarına bir katkı sağlayacağı ve özeleştiri ve gelecek planlamaları hakkında bakış açısı oluşturmada etkili olabileceğini değerlendirmekteyiz.” Şeklinde amacımızı belirtmiştik, umarım ve sanıyorum bu amaca ulaşılmıştır.

Anket sorularının hazırlığında çok sayıda ilgilinin görüşüne müracaat edildi. Bu açıdan seçiciliği ve veriminin yüksek olduğu kanaatindeyiz. Ayrıca anket verilerinin akademik bir çalışmayla değerlendirileceği bilgisini de buradan duyuralım.

Sonuçlar detaylı incelenerek derinlemesine analiz edilirse çok sayıda makaleye malzeme çıktığını görebiliriz. Bu yüzden bu yazıya sadece yüzeysel ve birkaç sorunun cevabını konu ediyorum.

Denizcilik özünde tecrübe mesleğidir. Büyük ölçüde usta çırak ilişkisi geçerlidir. Durum böyle iken “Denizde fiili çalışma süreniz” sorusuna Tayfa gurubunda verilen cevaba göre 10 yıl ve fazlası çalışmakta olan sadece oranın % 33 gibi düşük bir rakam olması denizlerde tecrübe azalıyorsa artan nedir sorusunu beraberinde getirmez mi?

Diğer taraftan, “Bir gemide bir kontratta –izne ayrılmaksızın- ortalama çalışma süreniz” sorusuna verilen cevap dikkate değer; 6 aydan fazla cevabı verenlerin oranı Zabitan gurubunda %62, Tayfa gurubunda %57. Aynı gemi ve ortamda bu denli uzun süre çalışmanın ruhsal sağlık ve verimlilik açısından karşılığının olumlu olmayacağına dair sanırım uzmanlarınca ortak bir kanaat mevcuttur.

Mezuniyetlere dair sorunun cevabında Tayfa gurubunda %10 oranında Üniversite (Fakülte ve Meslek Yüksek Okulu) olmasına ‘eğitim standardımız yükseliyor şeklinde iyimser mi, yoksa üniversite mezunları çaresizlikten mi tayfa olarak çalışıyorlar acaba’ deyip kötümser mi bakmak gerekir karar vermek kolay değil… Biz yine “Güzel gören güzel düşünür…” diyelim.


Sırf burada değindiğimiz üç sorunun cevapları üzerinde uzun tahlil yapılabileceğini muhakkaktır.

Akademik seviye (amacı güdülmediği halde) si, anket tekniği üzerinde farklı yorumlara açık olmakla beraber bu ve benzeri anketlerin gerekli ve çok faydalı olabileceğini değerlendirmekteyim. Sonuçlarından doğru çıkarımlar yapılması ve gerekli düzenlemeler, iyileştirmeler yapılmasına vesile oluyorsa tabii.


Siz değerli okuyucularımı kısmetse müteakip bazı yazılara da konu edeceğimiz anket sonuçlarını okumaya ve analize, yoruma davet ediyorum.


Selam ve Saygılarla…

Not: Bu yazı Aktüel Deniz (www.aktueldeniz.com) haber sitesinde de yayınlanmıştır.